AcasăPoliticaPNL-PSD au ales premierul. Cine câștigă negocierile

PNL-PSD au ales premierul. Cine câștigă negocierile

Florin CituPNL-PSD au ales premierul. Cine câștigă negocierile

Negocierile dintre PSD, PNL și UDMR se apropie de final! După lungi discuții, liderii celor trei partide ar fi ajuns la o înțelegere. Surse politice susțin că aceștia au agreat ideea rotației de premieri fără UDMR, adică Kelemen Hunor nu va putea fi desemnat pentru a conduce guvernul.

Durata mandatului de premier prin rotație ar fi de un an și jumătate sau doi, transmit sursele politice. Se pare că Florin Cîțu dorește ca rotația să înceapă cu Marcel Ciolacu, propunerea PSD pentru postul de prim-ministru.

Problema liberalilor este că scenariul rotaţiei premierilor nu a fost validat în forurile de conducere, astfel că o negociere la nivel de preşedinţi de partid nu are nicio valoare atâta vreme cât Florin Cîţu nu ia mandat de la conducerea partidului. Forul care trebuie să valideze o astfel de variantă este Consiliul Naţional.

Rotația premierilor, respinsă de liberalii din teritoriu

Marţi seară, liberalii se vor reuni în şedinţa Biroului Executiv pentru a analiza evoluţia negocierilor şi pentru a pune pe agendă această variantă de rotaţie a premierilor.

Surse liberale au precizat că va fi greu ca o astfel de propunere să fie acceptată de liderii PNL din teritoriu care au acceptat cu greu faptul că partidul a început negocierile cu PSD, iar impunerea unui premier de la PSD ar fi de neconceput.

Până când cele trei formaţiuni nu se înţeleg în privinţa premierului, nu poate fi negociată nici structura şi componenţa noului Guvern.

author avatar
Andreea Vlad
577 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger