AcasăPoliticaPNL nu susține taxarea marilor averi. Florin Cîțu: „Nu se justifică”

PNL nu susține taxarea marilor averi. Florin Cîțu: „Nu se justifică”

florin cituPNL nu susține taxarea marilor averi. Florin Cîțu: „Nu se justifică”

Președintele PNL Florin Cîțu a spus ferm, marți, într-o conferință de presă că nu susține taxarea marilor companii. Declarațiile vin în contextul în care PSD a anunțat că ar putea impune o taxare suplimentară pentru firmele care au o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro.

Premierul nu este de acord cu această taxare mai ales în contextul în care, potrivit declarațiilor, firmele acestea au susținut bugetul de stat în momentul în care România a intrat în lockdown. De altfel, premierul a explicat faptul că nu cunoaște încă bugetul pentru anul 2022.

Florin Cîțu pare să nu fie de acord cu propunerea PSD privind taxarea suplimentară a firmelor a căror cifră de afacere depășește suma de 100 de milioane de euro.

România a avut economia închisă

Fostul premier a menționat faptul că în perioada în care economia a fost închisă astfel de firme au susținut statul român. Pe de altă parte, președintele PNL a vorbit și despre faptul că România trebuie să se încadreze într-un deficit de 6,2%.

„Vă spun că din punctul meu de vedere nu susţin o astfel de măsură. Mi-am exprimat punctul de vedere. Taxarea nu se justifică în contextul economic din România. Am avut economia închisă iar veniturile au fost susţinute de aceste companii. Repet, este ceea ce cred eu dar măsura este susţinută de PSD. Găsim şi alte variante.

Nu avem o variantă a bugetului pentru a şti de unde luăm banii pentru pensii. Ceea ce am discutat în programul de guvernare reprezintă o creștere de 13 miliarde de lei. Trebuie să vedem de unde găsim sursele. Anul viitor trebuie să avem un maxim de 6,2% deficit.”, a declarat liderul PNL.

author avatar
Andreea Vlad