AcasăPoliticaPNL n-are treabă cu pandemia

PNL n-are treabă cu pandemia

Vine al treilea val al pandemiei. Nu sunt sigur de asta, dar așa spun specialiștii inventați de guvern. Nimeni nu-i știe, dar așa se aude prin țară, că vine.

Ca să prevină scurgerea lui, guvernul baricadează orașele cu carantină. Nu ajută la nimic, virusul se va strecura prin aer fără să țină cont de declarații pe proprie răspundere. E o tâmpenie cum rar ți-e dat să întâlnești, să oprești pandemia cu niște hârtii. Sau să oprești răspândirea cu amenzi. În fine, punem stavilă în calea virusului stând în case după ora 18. Nu are rost să dezvolt, e o bătaie de joc ridicată la rang de politică de stat.

PNL lasă beleaua cu pandemia pe seama guvernului. Partidul mai are și altceva de rezolvat, nu poate sta numai în asta. Se apropie congresul și nu știe pe cine să aleagă. Sau știe, dar nu e voie. Sau nu se poate, pentru că numele liderului trebuie să se pupe cu dorința Cotroceniului. Se împart taberele, se ascut cuțitele. Rareș Bogdan nu-l mai vrea pe Ludovic Orban. Și-a găsit și câțiva aliați care vor un ardelean de-al lor. Cîțu, însă, nu e ardelean. În schimb, e docil și mediocru. Știe să asculte de un șef, oricare ar fi el. Bogdan e confuz încă, să fie el președinte sau să-l accepte pe Cîțu? De la Bruxelles, varsă râuri de intoxicare, spunând că lui îi convine să fie europarlamentar mai departe. N-ar vrea să ajungă președinte PNL decât dacă i-o cere țara. Sau partidul. Sau Iohannis, în care are încredere. Care țară îi cere lui să fie președinte PNL?

Pe de altă parte, și lui Cîțu îi surâde ideea de a ajunge în fruntea partidului. Nu se știe de ce, cu exactitate, ar fi la fel de obscur ca în guvern. Și-a început și el o campanie, așa, mai discretă, ca să nu bată la ochi. Orban, pe de altă parte, ține neapărat să tragă spuza pe turta lui. Mai vrea să se dea încă o dată cu PNL prin curtea politicii. Lui i se pare că este cel mai bun din partid. Lui Rareș Bogdan, însă, i se pare că el este cel mai bun. Hai să lăsăm pandemia, nu e loc de ea acum. Cine scapă, scapă. Și cine nu, nu. PNL este marea problemă, nu virusul. Numai că PNL nu știe că partidul nu are nevoie de congres, ci de unul care să fie mai plat decât Iohannis. Prefer să spun plat.

author avatar
Valentin Boeru
1.396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger