AcasăPoliticaPNL, locul 1 în sondaje pentru alegerile locale din Ardeal și Banat

PNL, locul 1 în sondaje pentru alegerile locale din Ardeal și Banat

Partidul Național Liberal este pe primul loc la votul politic din Transilvania înaintea alegerilor locale din 9 iunie.

Cele mai recente sondaje de opinie privind alegerile locale arată că PNL conduce clar, cu 27% din intențiile de vot exprimate în județele din Ardeal și Banat, fiind urmat de UDMR și PSD, ambele având câte 20%. Pe locul patru în intențiile de vot este AUR, cu 10%, în timp ce Alianța USR-PMP-FD are doar 7% din intențiile de vot.

Cercetările sociologice arată o scădere puternică a Alianței USR-PMP-FD în regiunea Ardealului și Banatului, dar și o scădere a AUR.

În același timp, scorul ridicat al PNL în Transilvania arată sprijinul puternic al publicului pentru primarii liberali, care conduc cea mai mare parte dintre orașele regiunii și care, foarte probabil, vor fi realeși aproape în totalitate pe 9 iunie.

Intențiile de vot pentru alegerile europarlamentare din zona Transilvaniei indică o victorie clară pentru Alianța PSD PNL, care are peste 40% în intențiile de vot, urmată de UDMR, cu 20%. Nici în alegerile europarlamentare Alianța USR-PMP-FD nu reușește să depășească bariera celor 10%, având doar 8% din opțiunile alegătorilor din Ardeal și Banat.

Partidul Națonal Liberal CMF: 41240003

author avatar
A.P. Redactor