AcasăPoliticaPNL lansează ipoteza unui candidat propriu la Primăria Capitalei. Ciucă: „Într-o situație...

PNL lansează ipoteza unui candidat propriu la Primăria Capitalei. Ciucă: „Într-o situație de extremă…”

După ce PSD a dat de înțeles că l-ar putea arunca în lupta electorală pentru Primăria Capitalei pe Robert Negoiță, actualul primar de la Sectorul 3, în cazul în care „pică” varianta candidaturii lui Cîrstoiu, drept propunere comună PSD-PNL, liberalii spun că ar avea și ei pregătit un candidat. În situația în care se va ajunge la retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru PMB.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus joi seară, că în cazul în care medicul Cătălin Cîrstoiu va fi retras, există planuri de rezervă. „Avem planul B, avem planul C”, a spus președintele liberalilor.

Citiți și: Ciolacu și Ciucă – prea mici, prea slabi, prea de tot!

N-a dat mai ulte amănunte. Dar a spus că dacă va fi nevoie, PNL, „într-o situație de extremă urgență va avea propriul candidat”.

„Avem varianta planul B, avem planul C. Cât de mult aș dori eu acum să devoalez un plan, nu o fac, dar dacă va fi nevoie, PNL, într-o situație de extremă urgență ca să folosesc această sintagmă, va avea propriul candidat, nu e problemă, avem resursa umană să identificăm acel candidat al PNL. Repet, extremă urgență.

Dacă identificăm un candidat comun din afara celor două partide e posibil să luăm o decizie în acest sens. După declarațiile de azi, vedeți că resursa e inepuizabilă. După ce vorbesc cu executivul partidului, cu BPN, luăm o decizie și desemnăm un candidat”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi seară, la Digi24.

Ciucă: „Dacă nu reușim, luăm o decizie în coaliție”

Întrebat cât de importante sunt alegerile pentru Primăria Capitalei pentru Coaliție, liderul PNL a răspuns: „Sunt foarte importante, pentru că am reușit să ajungem la un numitor comun în municipiile sau în județele unde nu avem primari de municipiu reședință de județ, unde ne dorim să menținem majoritate și să păstrăm consiliile județene, și ar fi păcat după ce am avut un numitor comun pe lista alegerilor europarlamentare să nu avem un rezultat similar și pentru București”.

Ciucă spune, despre Capitală, că e nevoie să fie considerată „piesa centrală” a tot ce înseamnă procesul electoral în alegerile locale.

„În condițiile în care la sectoarele unde nu avem primari există opțiunea agreată de a susține un candiat de la PNL, respectiv PSD, inclusiv formula de listă la consiliile locale și formula pentru consiliul general al Capitalei. Dacă nu reușim, luăm o decizie în coaliție.

Are o pondere, dar nu o pondere care să impacteze pentru a rupe proiectul care e proiect la nivel de țară. Sigur, Bucureștiul e important pentru toți cei care lucrează în București, dar e importantă și pentru teritoriu, ca atare, e nevoie ca Bucureștiul să fie considerat piesa centrală a tot ce înseamnă procesul electoral”, a mai declarat șeful PNL.

author avatar
Andrei Coman
167 afisari

3 COMENTARII

  1. Ha, e ca provocarea lui Verginica Popescu impotriva lui Simion George.Ii transmite sa „fie barbat”.Numa’ gura de ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger