AcasăPoliticaPNL lansează culegerea de bancuri „Dezvoltăm România”

PNL lansează culegerea de bancuri „Dezvoltăm România”

După ce Klaus Iohannis a modernizat și europenizat România, a educat-o și a normalizat-o, liberalii au venit și ei să o dezvolte. Tot niște bancuri, la fel de proaste ca ale lui Iohannis, numai că sunt mai noi.

Orban a stat cât a stat, s-a gândit cât s-a gândit și și-a adus aminte că, în copilărie, agricultura mergea bine pentru că se făceau irigații serioase. Așa că va iriga și el în următorii patru ani, încheind contract cu Sfântul Ilie, patronul ploilor. Apa va veni de sus în jos, nu cum a pus-o Daea să curgă prin șanțuri, tuburi sau conducte. Guvernul va înființa și un departament pentru rugăciuni în verile secetoase. Deci, s-a rezolvat. Va promova și produsele agricole românești. Poate cu postere pe care le Guvernul le va lipi la intersecții. Se va rezolva, în felul acesta, și spinoasa problemă a desființării piețelor. De ce să le mai deschidă, din moment ce morcovii și castraveții vor umple panourile? Va inventa și ferma de familie, va da și 50 de hectare fermierilor tineri. Probabil numai la cei de dreapta, ăștia, pesediștii, sunt niște putori și niște jepcari. Cel mai frumos este însă că va scurta lanțul de la fermă la consumator, zice el. La câte zeci de mii de ferme sunt, dacă din fiecare lanț taie cam doi metri, iese de un transport de fier vechi la turci. Un transport de sute de vagoane. Deci, e de bine și aici.

Va construi 970 de kilometri de autostrăzi, așa zice în program. Deja a început, au fost semnate contractele de confecționare a panglicilor de inaugurare. Din metru în metru câte una. Ar fi vrut să facă opt spitale regionale, dar, din lipsă de bolnavi care să le umple, face numai trei. Mai construiește și 250 de săli de sport școlare și opt bazine olimpice de înot, pentru orele de făcut pluta pe spate, online. Reabilitează și 30 de cămine studențești și opt centre universitare, dar nu spune și dacă jointurile vor trece în regim de gratuitate. Programul e tare, are tot ce vrei în el. Bancuri cu școli noi, cu 250 de grădinițe construite nu se știe de ce, pentru că românii nu mai au curaj să conceapă copii pe foametea asta. Este imensă culegerea, n-o porți parcurge așa de ușor, te ia cu palpitații și sughiț. Cică durează patru ani. Nu știu dacă rezistă patru ani Guvernul lui, ăla care a editat culegerea. Dar foametea, din câte se vede, da.

author avatar
Valentin Boeru
1.401 afisari

9 COMENTARII

  1. Incompetenta liberalilor condusi de johannis se vede din ce in ce mai mult si mai periculos pentru romani. Masurile luate sunt aberante si nu sustin interesele romanilor.jOHANNIS ESTE INCAPATANAT ,LIMITAT SI URMEAZA INSTRUCTIUNILE DE AFARA.

  2. Foarte adevărat ce spui matale, nea Boerule, problema pe care n-o spui matale, băi nene, este de ce-i voteaza prostii ?! Ca sunt prosti, înțeleg, dar sa fie si asa de masochiști ?!

    • Aici este esenta. De aceea Iohannis si gasca lui isi permit orice. Cat priveste tineretul ,,laborios si IT-ist”, o singura ,,viziune” : USR. Intre timp privim cu respect la Polonia si Ungaria care se opun mai marilor UE care vin cu masuri tot mai abuzive si si lipsite de orice logica economica. La noi…..guristi si parerologi la coltul strazii si acasa in fotoliu !

  3. Aveti dreptate domnilor,si inca ceva,prosti da’ multi. Desi pana la urma daca STS-ul va stabili rezultatul votului,ce mai conteaza cine cu cine voteaza.Ca din urna va iesi cine trebuie,vorba lui Stalin. Asa e domnu Piele lunga ? Ramane cum ati stabilit,iavohl ?

  4. Johannes este cel mai serios președinte prin relația bună cu Germania garantează locurile munca pentru copiii nostri am cea mai mare încredere în el

      • Johannis este cel mai serios presedinte, care ne da pe nimic, pentru o pensie buna in Germania, cand s-o duce acolo

  5. Dle Boeru, vă consider cel mai bun ziarist din Țară !! Faceți cinste adevătaților jurnaliști, nu precum slugoii aserviți Puterii !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger