AcasăPoliticaPNL își arată frica

PNL își arată frica

Alegeri parlamentare. Toți dau buluc să apară pe liste pe poziții eligibile. În campanie ne vor bate la cap cu iubirea lor nețărmurită, cu grija față de noi, cu dragostea de țară și atenția pentru bunăstarea noastră. De vreo 30 de ani toți ne iubesc, dar noi o ducem tot mai rău. De vreo 30 de ani toți își iubesc țara, dar pe ascuns o gâtuie și-i cotrobăie prin buzunare după ultimul sfanț.

Lume multă, oameni puțini. Unii vor la ciolan, căci au auzit că se poate fura în voie. Alții nu vor să plece, țin morțiș să iasă la pensie de la Parlament, de parcă Parlamentul e o fabrică la care te angajezi, muncești sau nu muncești și aștepți ziua pensionării. Și ce pensie! Mai sunt și alte motive să rămână pironiți în scaune încă un mandat. Abia au deprins jocurile și au văzut ce se poate face când au puterea. Cum să plece tocmai acum?

Ai zice că și PNL se încadrează în tiparele astea. Dacă te uiți mai atent, descoperi că altele sunt motivele. Nu apar numele noi cu care liberalii ne împuiau creierii că vor veni. Că vor revoluționa politica și că vor face să curgă lapte și miere la tot pasul. Aici, ne-am lămurit. Îți vorbesc de bunăstare și, când ajungi în stradă, descoperi austeritate și tristețe. Altele sunt motivele, spuneam. Numele grele dintre liberali deja au ocupat pozițiile de top la Senat și la Camera Deputaților. Cîțu, Orban, Violeta Alexandru, parcă și Anisie și nu m-ar mira să apară și „Grindă” Cam jumătate din Guvern și-a rezervat locuri la stagiunea estivală. Eu zic că le este frică de ce va urma. La cum arată lucrurile, oricând se poate produce o răsturnare de situație. PSD susține că va câștiga alegerile. Greu de crezut, dar nu chiar imposibil de realizat. Pe de altă parte, USR-PLUS doar că nu își proclamă deja victoria. Și asta e posibil. Guvernul poate fi oricând altul.

Liberalii nu aveau cum să lipsească din circul ăsta. Dacă te iei după ei, zece ani nu mai pleacă de la Putere. Și dacă nu e așa? Mai degrabă mi se pare că se tem de ce va să urmeze. Și atunci, măcar să-și asigure pozițiile pe la Senat sau Cameră. Un Orban fără funcție în Parlament e oricând apt să dea  cu subsemnatul. La fel și Cîțu, care ar putea fi întrebat de fiecare leu împrumutat și nejustificat. La fel și „Grindă”. Și ca ei, mulți alții. E cu totul altceva, însă, când colegii pun pieptul la ambrazură și blochează orice solicitare pentru începerea urmăririi penale. Măcar pentru atât să fie bun și Parlamentul ăsta.

author avatar
Valentin Boeru
3.203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger