AcasăPoliticaPNL insistă să dea premierul. Ciolacu: „Nu se poate ca PSD să...

PNL insistă să dea premierul. Ciolacu: „Nu se poate ca PSD să cedeze”. Ce cere la schimb

Marcel CiolacuPNL insistă să dea premierul. Ciolacu: „Nu se poate ca PSD să cedeze”. Ce cere la schimb

PSD vrea ministrul de finanțe și secretarul general al Guvernului, dacă PNL insistă să păstreze premierul. În plus, cere măsuri sociale care trebuie implementate rapid, despre care adversarii politici spun că ar împovăra prea mult bugetul.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, marți, că partidul său nu-și schimbă poziția și nu acceptă ca PNL să dețină atât funcția de premier cât și pe cea de ministru al Finanțelor în negocierile pentru formarea unui nou guvern.

„Eu cred că nu se poate aşa ceva”, a declarat acesta. Ciolacu face apel din nou la respectarea ponderilor parlamentare, social-democrații având un procent mai mare de reprezentanți în Legislativ: „Să respectăm ponderile parlamentare, fiindcă nu există niciunde în lume o altfel de măsură”.

Încep negocierile pentru noul guvern

Echipele de negociere ale PSD şi PNL vor începe să discute despre uniformizarea programelor de guvernare, alături de UDMR şi de reprezentanţii minorităţilor, a declarat Ciolacu.

„Astăzi se va face, cred, echipa care să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare, ale PNL şi PSD, dar va fi o întâlnire şi cu UDMR şi cu minorităţile, fiindcă această alianţă va fi formată, dacă se reuşeşte, din PSD, PNL, minorităţi și UDMR”, a declarat liderul social-democraților.

Primele negocieri oficiale PNL-PSD pentru formarea noului guvern încep la ora 13.00 la Parlament.

author avatar
Andreea Vlad
192 afisari

2 COMENTARII

  1. LASATI O DATA ORGOLIILE SI APUCATIVA DE MUNCA ,SAU VA CONVINE SALARIILE DE NABABI,ATI DISTRUS TARA PETRU NISTE AMBITII PROSTESTI.

  2. Premier trebuie sa fie domnul Florin Cîțu, este singurul politician adevarat cu putere si valoare din Romania.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger