AcasăPoliticaPNL, idolul fals

PNL, idolul fals

S-a infiltrat în politica ultimilor ani prin minciunile spuse la fiecare pas. Nu știu dacă pe atunci lumea era atât de proastă încât nu credea o iotă sau acum s-a lăsat păcălită de lozincile heirupiste și de săgețile galbene pe care le aruncă de pe fiecare drapel. Mari diferențe nu ar fi, depinde de unde privești. Din fața barierei prin care liberalii se separă de lume sau din spatele ei?

Singurele corecte în această tulburare a minții rămân doar calculatoarele. Sau tabletele sau ce or fi fost ele la alegeri. Au primit nouă voturi din două posibile? Asta au transmis mai departe. Au primit comanda la fiecare două voturi împotrivă bagă șapte „pentru”? Asta au dat.

Scormonitul prin buzunare

Nu poți cere socoteală agregatului electronic care s-a jucat de-a alegerile. Habar nu are el despre ce este vorba. Nu-i poți cere nici să renunțe la sentimentele lui politice. Nu are, nu a fost dotat cu așa ceva. Sentimente și simpatii de acest fel au doar oamenii. Dar ei au fost atât de puțini încât a fost nevoie de calculatoare pentru a se ajunge la un rezultat. Nu de orice fel, ci de cel de care era nevoie. Apoi, ca de fiecare dată, românul a demonstrat ce știe el cel mai bine. Își alege conducătorul, după care îl înjură și nu mai face ce i se cere. Să fi simțit că cineva iar l-a păcălit sau i s-a părut că dracul și-a vârât coada? Liberalii sunt pe val. Pe valul imfatuării, al inconștienței și al demagogiei. Sondajele îi indică la cel puțin 10 procente înaintea următorului preferat politic. Pe stradă, aceeași lume îi înjură. Chiar și ai lor îi dau cu capul de pereți. Nu pot avea încredere într-un partid care își bate joc de propriul electorat. Șomeri, săraci și sărăciți sunt deopotrivă și social-democrați, și liberali. Liberali care nu mai înțeleg mare lucru. Idolul Orban, spre care și-au îndreptat privirea  și votul, se dovedește mincinos. Și fals. Fals. Fals. Guvernul în care au crezut îi bagă și pe ei la surghiun. Le scotocește prin buzunare cu aceeași nerușinare de care dă dovadă când pungășește buzunarele celorlalți. Nu s-au gândit o secundă că vor fi tâlhăriți la fel. E fals idolul? Păi cine vi l-a ales?

author avatar
Valentin Boeru
648 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger