AcasăPoliticaPNL, dispus să lase premierul la PSD! Ce condiție extrem de importantă...

PNL, dispus să lase premierul la PSD! Ce condiție extrem de importantă au impus liberalii

Florin CituPNL, dispus să lase premierul la PSD! Ce condiție extrem de importantă au impus liberalii

Liberalii și social-democrații se așază din nou la masa negocierilor, care sunt împotmolite în acest moment în numele premierului.

O noua cerință vine dinspre liberali, asta în condițiile în care, în urmă cu câteva zile, reprezentanții PNL acceptaseră un premier social-democrat.

Cei din PNL ar fi gata să accepte un premier de la PSD, cu condiția ca acesta să nu fie președintele partidului Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, potrivit unor surse politice.

Florin Cîțu, președintele PNL, vrea un vot în Biroul Executiv al PNL în acest sens. Cererea vine după ce și Cîțu a fost respins direct de PSD ca propunere de premier, social-democrații argumentând că nu îl pot accepta după ce chiar ei l-au dat jos prin moțiune de cenzură. Conducerea PNL ar urma să dezbată această propunere în ședința de marți seară.

Senatorul PSD Vasile Dîncu susține că social-democraţii doresc Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Finanţelor, în cazul în care nu vor avea premierul.

PSD îl cere pe Ciucă premier de la PNL

Liderii PSD agreează varianta unui premier prin rotație, iar prima opțiune ar fi Nicolae Ciucă, o propunere care ar fi acceptată și de președintele Klaus Iohannis, dar nu și de președintele PNL.

Liderii celor două partide au tot amânat zilele acestea o discuție tranșantă în legătură cu numele premierului. Pe de o parte pentru că au încercat să finalizeze programul de guvernare, pe de altă parte din cauza ambițiilor lui Florin Cîțu de a fi premier. Eliminarea lui Cîțu de pe lista scurtă ar fi compromis și restul discuțiilor, susțin surse politice.

Cîțu se confruntă și în interiorul partidului cu o opoziție. Spiritele liberalilor sunt destul de încinse din cauza aceasta, încă de săptămânile trecute, când Florin Cîțu a fost acuzat de colegi, în special de grupul ardelenilor, că l-a sabotat pe Nicolae Ciucă, fostul premier desemnat, în cadrul negocierilor pentru formarea guvernului.

author avatar
Andrei Ștefan
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger