AcasăPoliticaPNL, amendat după congresul cu 5.000 de oameni

PNL, amendat după congresul cu 5.000 de oameni

congres PNLPNL, amendat după congresul cu 5.000 de oameni

Polițiștii au amendat PNL pentru că la congresul din 25 septembrie de la Romexpo, organizat cu 5.000 de participanți, au fost încălcate regulile din pandemie.

Amenda a fost stabilită la 10.000 lei, a anunțat marți, în cadrul comisiei de anchetă din Parlament, șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet. Comisarul-șef a spus că amenda a fost dată pentru înghesuiala de la cabinele de vot, dar și pentru că mai mulți participanți nu au purtat mască.

Printre cei care nu au purtat mască la congres s-au numărat președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu și fostul președinte PNL, Ludovic Orban.

”Au fost 17 apeluri ce au fost transferate imediat structurii de poliție competentă teritorială. Așa cum s-a întâmplat și la alte evenimente cu public numeros, fie că vorbim despre manifestații publice sau alte tipuri de întruniri, forțele de ordine au asigurat măsuri pentru fluența și siguranța traficului rutier, măsuri pentru ordinea și liniștea publică, iar în caz de nereguli, ulterior, pe baza verificărilor efectuate, au fost dispuse în termenul legal măsuri sancționatorii”, a declarat Bogdan Berechet.

”Cu privire la ce avem până la acest moment, s-a stabilit o sancțiune contravențională față de organizator, cu maximul cuantumului prevăzut de legea 55/2020, respectiv 10.000 de lei!”, a mai spus el.

În ziua congresului PNL, măsurile anti-Covid au fost încălcate constant la eveniment: mulți participanți nu purtau mască, distanțarea socială nu era respectată, iar controlul certificatului verde nu a existat.

author avatar
Andreea Vlad
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger