Cauta

Plenul Parlamentului a votat: Niculae Bădălău, demis de la Curtea de Conturi

Plenul Parlamentului a votat: Niculae Bădălău, demis de la Curtea de Conturi

Este oficial, Niculae Bădălău a fost demis de la Curtea de Conturi! Plenul Parlamentului a votat raportul comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe care avizaseră, în unanimitate, revocarea lui Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

Bădălău şi-a preluat mandatul la Curtea de Conturi în octombrie 2020.

Niculae Bădălău, arestat preventiv

Decizia pentru declanşarea procedurii de revocare a fost luată săptămâna trecută de Birourile permanente reunite, la solicitarea grupurilor parlamentare ale PSD şi USR, după ce Niculae Bădălău a fost arestat preventiv în urma unei anchete a DNA, pentru dare de mită și trafic de influență.

Arestarea vicepreședintelui Curții de Conturi a României, Niculae Bădălău, a generat o reacție dură în interiorul Curții de Conturi a României.

Acuzat într-un dosar cu contracte de lucrări publice

Sindicatul de aici a ţinut să precizeze că „se delimitează public de faptele de care este acuzat domnul Niculae Bădălău, vicepreședinte al Autorității de Audit și membru în Plenul Curții de Conturi, arestat recent în urma unei anchete a DNA”.

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul senator PSD să fie arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version