AcasăPoliticaPlanul USR PLUS în ziua citirii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Planul USR PLUS în ziua citirii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Dan BarnaDan Barna a ajuns la SPITAL după ce a fost implicat într-un accident rutier. Deputatul, lovit pe trecerea de pietoni

Florin Cîțu are zilele numărate la șefia Guvernului, după ce PSD a depus la începutul săptămânii moțiune de cenzură.

Deși au depus la începutul lunii propria moțiune de cenzură, USR-PLUS și AUR au anunțat public că vor vota și moțiunea de cenzură a PSD, care va fi citită, joi, 30 septembrie, în Parlament.

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, a afirmat că partidul pe care îl conduce va vota moţiunea de cenzură inițiată de PSD, dar că aleșii USR PLUS nu participă la citirea ei. Foștii parteneri de coaliție ai lui Cîțu au decis în ședința conducerii partidului să susțină orice moțiune ajunge la vot.

„A fost o decizie ieri a Biroului Naţional al USR PLUS, o decizie în unanimitate, vom vota orice moţiune, moţiunea care ajunge prima la vot va avea susţinerea noastră. În politică, obiectivul politic este cel determinant, nu instrumentul. Noi am spus foarte clar, din momentul în care premierul Florin Cîţu a decis să ne împingă afară din coaliţie, am spus că acest premier nu mai are susţinerea USR PLUS. Am fost consecvenţi în toată această perioadă, suntem singurii care nu s-au sucit, nu au spus că ba votăm, ba nu votăm, ba că îl susţinem pe premier, ba că nu îl susţinem, cum face PSD de aproape o lună şi jumătate”, a declarat Barna.

Planul lui Cîțu, înainte de votul moțiunii

Florin Cîţu ar putea pune în aplicare, luni, un plan care dă peste cap calculele opoziției. Potrivit unor surse politice, una dintre strategiile premierului este să îşi dea demisia din funcție cu o zi înainte de votul moțiunii de cenzură, ca să nu mai poată fi revocat prin moțiune.

Astfel, președintele Klaus Iohannis îl va putea nominaliza prim-ministru la formarea viitorului Guvern. Strategia va fi pusă în aplicare, spun aceleași surse, doar dacă Florin Cîţu nu va reuși să își asigure suficiente voturi astfel încât moțiunea să nu treacă.

author avatar
Andreea Vlad
409 afisari

2 COMENTARII

  1. k! va fi propus dar daca nu vor reusi sa convinga usr nu vor valida un guvern noui cat timp pot lungi fara sa se incalce constitutia. stiam de 15 zile ptr consultari dar si 45 zile de la demisie. ?

    • Cu klaus totul e posibil,dar nu cred ca vs risca sa dixolve parlamentul,PNLul nu va mai avea sansa sa mai guverneze si sefii camerelor nu ii vor fi prieteni sigur!!Doar daca se reface USLul!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger