La Conferința de securitate de la München, vicepreședintele american JD Vance și Keith Kellogg, emisarul pentru Ucraina și Rusia, vor folosi scena pentru a prezenta liderilor europeni o parte din planul de pace al administrației Trump pentru regiune.
Aderarea Ucrainei la NATO va fi exclusă, iar Rusia va rămâne efectiv cu teritoriul ucrainean pe care îl deține în prezent.
Donald Trump nu are nicio intenție de a-și asuma angajamente de securitate suplimentare în Europa și este imposibil din punct de vedere militar ca Ucraina să își recucerească teritoriile pierdute, cu excepția cazului în care Washingtonul intervine direct – ceea ce președintele SUA cu siguranță nu va face.
Idei moarte
Presupunând că o conversație recentă a lui Trump cu Vladimir Putin a fost suficient de sinceră, anumiți factori ar trebui să fie acum evidenți, notează UnHerd. Cel mai important este că ideea lansată de oficialii americani privind o încetare a focului înainte de o soluționare cuprinzătoare va fi moartă.
Rușii au spus limpede că nu vor fi de acord, având în vedere că propriile lor progrese militare și amenințarea cu prăbușirea Ucrainei sunt principalele puncte de influență ale lui Putin în negocieri. Dacă America nu reușește să înțeleagă acest lucru, se va pierde mult timp – și multe alte vieți.
Celălalt motiv pentru care administrația Trump ar trebui să renunțe la ideea unei încetări anticipate a focului este că există multe persoane în Ucraina, Europa și SUA care doresc ca negocierile să eșueze într-un mod care să poată fi pus pe seama Rusiei. În consecință, aceștia ar putea sugera că există o opoziție implacabilă la Moscova față de un compromis de pace.
Adevărații adepți ai liniei dure din Rusia, care se opun într-adevăr compromisului, ar fi fără îndoială bucuroși să aibă dovezi că Occidentul face cereri imposibile.
O altă idee care este moartă pe loc este cea a unei puternice forțe europene de „menținere a păcii” pentru Ucraina. Va fi respinsă prin veto de Rusia; dar, la fel de important, de îndată ce europenii vor spune că vor furniza o astfel de forță numai dacă siguranța acesteia este garantată în mod oficial de SUA, Trump va renunța la ea. Asta, dacă nu a făcut-o deja.
O forță de menținere a păcii va fi necesară pentru a separa cele două părți și pentru a impune o încetare a focului, dar va trebui să provină din țări neutre.
Contururile generale ale unei păci viabile presupun ca SUA să răspundă preocupărilor mai largi ale Rusiei în materie de securitate, iar Kremlinul, în schimb, să renunțe la ambițiile sale maximaliste în Ucraina.
Ceea ce este mai puțin clar este cât de departe și cât de repede va fi pregătită fiecare parte să meargă. Va deveni evident doar în timpul negocierilor propriu-zise. Administrația Trump va fi dispusă să ofere limitări semnificative ale armelor NATO? Va renunța Putin la cererea sa de suplimentare a teritoriului ucrainean, dincolo de ceea ce Rusia deține în prezent?
Întinderea eventualului teritoriu capturat de Rusia va fi decisă pe câmpul de luptă. Totuși, din toate dovezile din ultimul an, cu cât războiul va dura mai mult, cu atât Ucraina va pierde mai mult teren.
ce liideri au occidentali prosti putin spus
S o credeti voi ca Putin ramane cu teritoriile cucerite😀. Ia si Odesa si gurile Dunarii, cu Reni si Izmail. Si intregeste regiunile care deja au revenit la patria mama. SI VA LUA INAPOI SI REGIUNILE CU PAMANTURI RARE. ASTA DACA NU CUMVA ISI VA LUA TOATA UCRAINA INAPOI, SA FIE SIGUR
O corecție trebuie făcută: nici dacă intervin muricanii și ioropenii, toți, nu mai recuperează nimic racheții.