AcasăPoliticaPlanul pe care l-au pus la cale americanii ca să ne păzească...

Planul pe care l-au pus la cale americanii ca să ne păzească mai bine la Marea Neagră

Planul pe care l-au pus la cale americanii ca să ne păzească mai bine la Marea Neagră

Se întâmplă în premieră. Administrația americană va avea o strategie de lucru cu Aliații NATO privind regiunea Mării Negre, legea care conține această prevedere fiind adoptată de Congres și merge la promulgare.

Această iniţiatvă se regăseşte în Legea Omnibus.

SUA îşi cresc angajamentul

Consolidarea politicii externe a SUA față de regiunea Mării Negre este un proces binevenit în direcția creșterii angajamentului al SUA față de regiune, în domenii strategice precum apărarea, economia, reziliența democratică, ceea ce România a susținut constant.

„În cursul vizitei pe care am întreprins-o împreună cu senatorul Robert Cazanciuc, la începutul lunii decembrie, am contribuit prin discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții din comisiile de apărare și politică externă, la promovarea acestui amendament.

Mai mult decât atât, am atras atenția asupra rolului României în strategia de securitate a Mării Negre ca principal factor generator al stabilității în regiune. Le mulțumesc congressmenilor care ne-au ascultat, înțeles, susținut și care au votat acest amendament”, a postat Radu Oprea, purtător de cuvânt PSD.

Mai multe investiţii ale americanilor?

„Toate argumentele au pornit de la situația geo-politică a Mării Negre, reprezentată pe harta din poza de mai jos. Securitate la Marea Neagră înseamnă și sporirea investițiilor americane în zonă, dar și consolidarea asistenței economice și militare în regiune”, încheie Oprea.

Inițiativa a beneficiat de sprijinul unor membri importanți ai Senatului american printre care Chris Coons, Roger Wicker, Benjamin Cardin.

author avatar
Andrei Ștefan
1.382 afisari

18 COMENTARII

  1. AM VAZUT CE-AU FACUT AMERICANII IN UCRAINA DE CAND AU PUS OCHII PE RESURSELE UCRAINEI !,SE PARE CA VOR SA PUNA BOTUL SI PE RESURSELE AZERE !.
    CAND ERDOGAN LE DA CU FLIT AMERICANILOR SI NATO ,AMERICANII VOR SA_SI CREEZE ALTE BAZE DECAT INCIRLIC !.
    ACUM UN AN AMERICANII BAZAIAU CA-SI MUTA INTERELE SPRE ASIA PACIFIC ,DUPA CE CHINA LE-A CERUT SA SE MAI GANDEASCA !,BIDEN CERE LA LOC COMANDA.
    NU CRED INTR-UN PLNA SIMILAR CU PLANUL MARSHALL IN VIITOR PENTRU ESTUL EUROPEI ,ESTE DOAR UN JOC DE GLEZNE ,O AMANARE A RAFUIELII CU CHINA.
    SOARTA RAZBOIULUI DIN UCRAINA SE VA DECIDE IN TRANSEE ,AMERICA V-A CONTA PE COADA DE TOPOR UCRAINEANA .

    • ADEVARUL E CA AMERICANII VOR RAZBOI , DAR NU LA EI SI NICI IN APROPIEREA USA SI NICI CU SOLDATII LOR !! ATI INTELES. ?
      EI VOR SA CASTIGE CU UN RAZBOI PRIN CORESPONDENTA

  2. daca baga un portavion in marea neagra au pus-o ca n-au unde-l intoarce. nu au loc si treguie sa-i roage pe alde ivan sa-i traga de nas! 😀

  3. De cand p00la mea au in grija murikanii Marea Neagra ? Este mostenire de la mortii mamii lor ?

  4. Vor să-i apere pe khazarii ziși ucraineni, pt că și așa-zișii „democrați” sunt khazari de-ai lui Rockefeller+Rotschild.

  5. Deci Radu Oprea si Robert Cazanciuc, doi tradatori sadea, s-au dus sa vanda si ce-a mai ramas din tara asta pe 2 bani la alogeniii care vin cu proiecte de aiurit lumea si cu jaf la drumul mare..
    Acest idiot Radu Oprea trebuie OPRIT definitiv si internat intr-un azil de nebuni, el se lauda ce eforturi face sa vanda tara.
    Parcarea lui si a celorlati la azil trebuie sa fie doar temporara pana sunt condamnati definitv pentru tradare de tara.
    Poate se reintroduce intre timp si pedeapsa cu moartea.

  6. -plase de pescuit mono-filament
    sa nu le mai eshueze Russia cocaina la Mamaia.
    (bonus:calcan,
    iese la suprafatza dupa mina anti-submersibil)

  7. Autori la tot ce e mai rau in aceasta lume sunt americanii si fratiorii lor de sange. Dezbina, jefuiesc si omoara natiuni. Au arme si armate prin toate colturile lumii.Yankeii nu pot trai fara razboaie.

  8. Cand auzi de americani te gandesti imediat la cati bani mai vor si ce vechituri sa mai cumpere sclavii coloniei.

  9. Sa ne pazeasca sau sa ne jefuiasca mai bine?In afara de armament in ce mai investesc astia?

  10. ” Rezilienta democraticā ”? Bā, ce bāsini au āstia în ei! Cât kākat halesc āstia!

  11. SA PAZEASCA, AMERICANII?! IDIOTII ASTIA AU JAFUL SI CRIMA IN ADN-UL LOR…ISI ASCUT DINTII SA JEFUIASCA RESURSELE UCRAINEI, CA TOT LE SPUNE ZELENSKI CA PUTIN SI RUSIA SUNT CA SI GATA! SI AFGANISTANUL ERA CA SI GATA DIN 2010…SI A RAMAS CUM L-AU GASIT. CARPELE POLITICE DIN ROMANIA TREBUIE UMPLUTE CU RAHAT DINTR-UN WC PUBLIC…JIGODIA DE TUCIURIU, NEAM DE TRAISTA LA CERSIT, ROBERT MARIUS CAZANCIUC, LIMBA IN KUR DE O VIATA …ASTA ESTE CAPABIL SA NEGOCIEZE CEVA? ASTA E IUDA, VINDE SI O TRADEAZA SI PE MA-SA PENTRU 2 MICI SI O BERE! CINE NAIBA TRIMITE VOMELE ASTEA SA REPREZINTE INTERESELE TARII?! TOT O VOMA DE CAINE CA SI ASTIA TRIMISI! NU V-AR MAI RABDA PAMANTUL SI SA VA INGHITA ODATA CAT MAI MULTI DIN JAVRELE ASTEA! SA FIE ULTIMUL AN CAND MAI AUZIM DE VOI! AMIN!

  12. 1. Declarația lui Joe Biden cu ocazia discursului ținut de Zelenski în Congresul SUA: „aliații noștri europeni și șefii de stat din acele țări înțeleg pe deplin că trebuie să sprijine Ucraina, dar nu intenționează să intre în război cu Rusia. Ei nu caută un al treilea război mondial. Oricum, sunt mai multe de spus, dar probabil că am spus deja prea multe. Mulțumesc.”
    Declarația respectivă, în pofida scamatoriilor de a-i convinge pe greci să-și cedeze sistemele S-300 Ucrainei, urmând să primească Patriot-ul american în schimb, spune un lucru foarte important: SUA se retrag, aparent, din afacerea războiului în Ucraina, dar nu este o retragere de-facto, ci o repliere strategică (vom evidenția asta la final)

    2. NATO (prin oamenii săi de la Bruxelles și Washington) încurajează pe față Kosovo în vederea unei riposte împotriva Serbiei. Tensiunile au ajuns la un nivel la care urmarea nu poate fi decât confruntarea armată directă: război între Serbia și Kosovo.
    Reactivarea kosovarilor, inclusiv în plan militar, apariția baricadelor pe străzi, focurile „de avertisment” dintre kosovari și sârbi acum, când e limpede că Ucraina e pierdută, spune un singur lucru: NATO vrea să angajeze direct Rusia.

    Războiul din Ucraina, în pofida propagandei, are un singur scop: acela de a distruge Europa cu orice preț. Faptul că Rusia activează între frontierele sale de stat împiedică NATO să-și urmeze planurile.
    În această situație, NATO are ca singură soluție forțarea Rusiei să treacă dincolo de frontierele sale. Reactivarea militară a provinciei Kosovo, care va primi, conform planului, ajutor militar NATO, va forța teoretic Rusia să trimită ajutor militar Serbiei.
    În acel moment, NATO va avea la dispoziție motivele pentru a ataca Rusia (chiar dacă prin proxy-ul Serbia) urmând să escaladeze conflictul până la declanșarea ostilităților NATO-Rusia în Balcani.
    Un conflict Rusia-NATO în Balcani va cuprinde, practic, un areal care a fost dintotdeauna o zonă-tampon între Europa sub influența Rusiei și Europa sub influența SUA. NATO nu va ataca niciodată Rusia la ea acasă, șansele de succes fiind zero, iar acum, după discursul lui Zelenski, în memoria rușilor revine cel de-al Doilea Război Mondial. Istoria se repetă. Conceptul „Marele Război pentru Apărarea Patriei”, cum i se spune, s-a reactivat în Rusia.
    Dacă Balcanii vor lua foc, va fi echivalentul celui de-al treilea război mondial. Nu va fi nuclear, ci convențional, deoarece scopul ultimativ va fi unul singur: reîmpărțirea unei Europe distrusă economic în cele două sfere de influență: rusă și americană.

    Întrebarea este: se va reuși declanșarea unui nou război între Kosovo și Serbia și dacă da, va trimite Rusia ajutoare militare Serbiei? De asta depinde totul.

    Replierea SUA – conform declarației lui Joe Biden – înseamnă, de fapt, abandonarea Europei. SUA își doresc o Europă în colaps economic. Un nou „Plan Marshall” ar fi aur curat pentru SUA.

    În pofida propagandei, Kremlinul și Washingtonul n-au avut nici un moment canalele de comunicare închise. Tratativele se poartă pe sub masă. Cele două părți știu exact ce vor face și nu fac nicio mișcare înainte de a cădea de acord.
    O nouă Cortină de Fier se află în stadiul de proiect.
    Ucraina va fi redusă la o enclavă minusculă (probabil zona Kiev) cu rol de tampon, iar influența Rusiei în Europa va avea, în urma negocierilor cu SUA, cel mai probabil limita la frontiera de vest a Ungariei.

    Dacă Ungaria va ajunge clar sub influența Rusiei, nu același lucru putem spune despre România.
    România deranjează.
    Faptul că există, încă, ca stat unitar, e un ghimpe în talpa tuturor.
    Ideal ar fi ca România să fie ruptă în cel puțin două bucăți, una sub influența Rusiei, cealaltă sub influența SUA. Există, însă, un factor care complică lucrurile: portul Constanța, pe care nici una dintre părți n-ar dori să-l cedeze.
    Rusia și-ar dori portul Constanța, întrucât i-ar asigura dominația totală a Mării Negre, respectiv a rutelor comerciale.
    SUA, prin mandatarii săi, Olanda, Germania și Franța, și-ar dori și ele portul Constanța, pentru a contracara influența rusească în Marea Neagră și, evident, pentru rutele comerciale.
    Cine va ceda? Rusia sau SUA?
    Se va rupe România în două bucăți, zona de nord intrând sub influența Rusiei iar zona de sud sub influența SUA, Rusia renunțând, astfel, la portul Constanța? Sau Rusia nu va ceda, impunând propria influență în Marea Neagră?

    Un nou război în Balcani este pe punctul de a începe.
    România, ca de obicei, se află la mijloc.

    (Sursa: http://www.voceapoporului.ro)

  13. Acesti pedofili drogati si poponari criminali amerlicani au provocat si vor sa distruga Europa

  14. da , asta-i planul pe care americanii l-au pus la cale , sa ne pazeasca pe noi mai bine !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger