AcasăPoliticaPlanul lui Ciolacu pentru prezidențiale: „A greşit de prea multe ori PSD,...

Planul lui Ciolacu pentru prezidențiale: „A greşit de prea multe ori PSD, dacă a pierdut de patru ori, înseamnă că …” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Partidul Social Democrat)

Până să se afle ce nume va susține PSD-ul în cursa pentru Cotroceni, la viitoarele alegeri prezidențiale, programate să aibă loc în 2024, formațiunea social-democrată ar urma să-și schimbe statutul. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute recent de către șeful PSD. Totul, pentru ca orice ales local să poată participa la competiția internă pentru desemnarea candidatului la cea mai înaltă funcție în stat.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni seară, dacă a fost stabilit candidatul PSD la prezidențiale. Iar liderul formațiunii social-democrate a răspuns că mai degrabă prioritatea partidului pe care-l conduce ar fi organizarea unui congres, anul viitor, pentru modificarea statutului.

„Nu este o prioritate, în acest moment. Cred că în primul rând prioritatea pentru PSD este poate în toamna anului viitor să facă un congres, să modifice statutul, astfel încât să poată participa şi să schimbăm logica de a desemna candidatul pentru funcţia de preşedinte”, a afirmat Ciolacu, la Digi24.

Se anunță schimbări: „Totul trebuie să modificăm”

Șeful PSD a mai spus că-și dorește să existe alegeri în fiecare organizaţie. „Fiecare primar, viceprimar, consilier local, judeţean, consilier comunal să participe la această competiţie din interiorul partidului, (…) astfel încât oameni de stânga recunoscuţi, personalităţi de stânga să poată participa la această competiţie în interiorul partidului”, a declarat politicianul aflat la șefia PSD.

Ciolacu nu a ocolit nici precedentele eșecuri ale formațiunii sale, la alegeri, considerând că acest lucru înseamnă că partidul a greșit undeva. „A greşit de prea multe ori PSD-ul, dacă a pierdut de patru ori, înseamnă că a greşit undeva. Totul trebuie să modificăm, dacă vrem să fim câștigători”, a susținut acesta.