AcasăPoliticaPlanul ASCUNS pe care-l are Florin Cîţu dacă moţiunea de cenzură va...

Planul ASCUNS pe care-l are Florin Cîţu dacă moţiunea de cenzură va trece. Iată toate calculele!

florin citu parlamentPlanul ASCUNS pe care-l are Florin Cîţu dacă moţiunea de cenzură va trece. Iată toate calculele!

Pentru prima dată de când a început criza politică, Florin Cîţu a luat în calcul că moţiunea de cenzură ce urmează să fie votată marţi ar putea avea sorţi de izbândă.

De aceea, premierul s-a şi gândit ce va face în cazul în care Guvernul condus de el va cădea la testul în Parlament, la votul moțiunii de cenzură de marți, 5 octombrie.

Cîţu se va uita către coaliţia PSD-USR-AUR

Parlamentarii PNL vor participa la dezbaterea din Parlament a moţiunii de cenzură, dar nu vor vota, a anunţat luni premierul Florin Cîţu, preşedintele Partidului Naţional Liberal.

Parlamentarii PNL vor participa la moţiunea de mâine (marți – n.red.), dar nu vor vota. Vor fi prezenți, dar nu vor vota. Aceasta este decizia uată de BEx”, a precizat Florin Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă admite că va trece moțiunea și ce plan are PNL în legătură cu o altă variantă de premier, Cîțu, a spus că „dacă trece această moțiune orice scenariu este pe masă.

Mă voi uita către această coaliție condusă de PSD-USR-AUR, dacă au un plan, sper că nu vor doar să dea jos Guvernul și să se uite cum țara rămâne în haos, vom vedea ce plan au”.

„Cred că va fi totuși o propunere a PSD și susținută de USR și AUR”, a mai spus președintele PNL despre viitorul premier.

Cum vor vota partidele?

Partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură adună aproximativ 280 de voturi, cu 46 de voturi mai mult decât majoritatea necesară (234) pentru demiterea Guvernului Cîțu.

  • PSD – 157 de parlamentari
  • PNL – 134 de parlamentari
  • USR – 80 de parlamentari
  • AUR – 43 de parlamentari
  • UDMR – 29 de parlamentari
  • Minorități – 18 parlamentari
  • Neafiliați – 5 parlamentari (un parlamentar dat afară din UDMR, 4 foști-AUR)
  • PSD – USR – AUR – 280 de parlamentari
author avatar
Andrei Ștefan
1.238 afisari

5 COMENTARII

    • se fac de tot rasul! ca vor fi cativa care se vor da ,,loviti”, se poate. mai degraba cred ca psd va fi surpriza!

    • nu au incotro, trebuie sa-l puna pe julien premier, tu de ce crezi ca l-au chemat pe plavan la charlemagne colan? si daca nu joaca cum i se canta vom avea guvern minoritar udmr – usr – pnl aripa orban cu sustinerea tacita a psd

  1. Daca trece motiunea tara va fi in haos? Pai mai mare haos decat ai creat tu mai cutule matule, nu poate fi. Poate are loc schimbul de stafeta de la PSD la PNl, a celebrului slogan.
    m…e PNL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger