AcasăPoliticaPiedone, reclamat la DIICOT! Se vorbește despre „grup infractional” la Sectorul 5/„Mai...

Piedone, reclamat la DIICOT! Se vorbește despre „grup infractional” la Sectorul 5/„Mai dă câte un fâs ca să fie băgat în seamă”

sursa foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Actualul primar al Sectorului 5 (S5), Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală a Capitalei, la alegerile din vară, s-a trezit reclamat la DIICOT. Piedone a avut deja o primă reacție pe acest subiect.

Cine a depus plângerea la DIICOT împotriva primarului de la S5? Avocatul și liderul consilierilor USR S5, Alexandru Dimitriu.

Potrivit unui comunicat al USR, acesta a depus joi dimineață „o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone și a grupului infracțional care a acaparat Primăria Sectorului 5 și instituțiile din subordine, așa cum a dezvăluit presa”.

USR acuză că „în jurul lui Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală a Capitalei, există zeci de rude și membri de partid care au ocupat sau ocupă funcții publice de conducere”.

„Toate aceste personaje prind contracte publice în instituțiile păstorite de el sau care par a avea rolul de pușculițe pentru imobile și mașini de lux achiziționate cu fonduri a căror proveniență este incertă, după cum rezultă dintr-o amplă anchetă jurnalistică realizată de G4Media.ro. În total, această frăție care funcționează din plin de mai mulți ani împarte sau deține sute de milioane de lei – averi fabuloase și contracte publice”, susțin cei de la USR, în comunicatul de presă transmis joi, 25 aprilie.

USR acuză: „Toți fac parte din mașinăria lui Piedone”

„Copii, soacră, ginere, nepoți, verișor, șofer, fiul șoferului, cumnatul fiului, șefa fiicei, condamnați penal, interlopi, concubina unui nepot, mama concubinei, angajați care s-au mutat alături de șef când acesta a schimbat primăriile – toți fac parte din mașinăria lui Piedone, cel care, în CV-ul său, este o imagine în oglindă a tuturor:

fiul unui fost demnitar comunist, condamnat penal, conectat la resurse publice, membru al unui partid controversat, peste tot planând o avalanșă de semne de întrebare și suspiciuni”, se arată în plângerea făcută de USR și Alexandru Dimitriu, candidat Dreapta Unită la Primăria Sector 5.

CITIȚI ȘI: PE CINE MAI CONVINGE COMBINATORUL PIEDONE?

Reacția ironică a lui Piedone: „DIICOT cred că are alte probleme decât să rezolve visele domnului consilier”

N-a trecut mult timp de la depunerea acestei plângeri la DIICOT, până la edilul Sectorului 5 să reacționeze. Context în care Piedone a subliniat, o dată în plus, că nu are de gând să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei.

„Dacă vă referiți opoziție, la USR, probabil da, vrea să mă retrag. Mai vrea să iasă din când în când să mai dea câte un fâs ca să fie băgat în seamă..

Azi-dimineață, înainte să facă plângere la DIICOT, a venit la primărie să-și depună candidatura, dar nu era complet și a fost respins. A fost trimis înapoi să vină cu el complet.
Am spus-o și-o să repet, nu mă retrag, merg până la capăt. Nu mă retrag orice s-ar face. DIICOT cred că are alte probleme decât să rezolve visele domnului consilier Dimitriu.

Nu există rude de gradul 1 și 2 angajate la Primărie. Plângerile astea se fac din 2020”, a spus Cristian Popescu Piedone la un post TV, citat de stiripesurse.ro.

author avatar
Andrei Coman
289 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doamne , amețiții ăștia de la USR sunt de_a dreptul loviți în cap !
    Să le spună cineva să se potolească pentru că devin pe zi ce trece tot mai penibili.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger