AcasăPoliticaPiedone, primarul care a inventat călătoria în timp

Piedone, primarul care a inventat călătoria în timp

Popescu Piedone. Regres, nu progress

Piedone mâncând salam cu ceapă, pe ziar, împreună cu muncitorii de pe un șantier, este o imagine definitorie pentru cum vede edilul Sectorului 5 administrația publică în 2024. Juri că a fost teleportat aici imediat de după război, când heirupismul înălțător al bolșevismului călca în picioare orice etichetă de civilizație, iar politrucii Partidului Comunist luau locul adevăraților specialiști în domeniu. Piedone este primarul care a inventat călătoria în timp și ne promite să ducă Bucureștiul în urmă cu 50 de ani.

Orice interacțiune a candidatului Piedone cu bucureștenii se limitează la mi e foame

Omenirea face un salt în viitor forțând limitele imaginației, Piedone contraatacă aruncând în joc arma secretă – vrăjeala de Ferentari, care i-a adus voturi în „5” și de care acum se agață ca să-i „combine” și pe alegătorii din celelalte cartiere ale Capitalei.

Programul electoral al lui Piedone: hăhăieli și glumițe ieftine

Parizer cu salam, pe un ziar, hăhăieli și glumițe ieftine, asta primesc bucureștenii chemați să vadă programul electoral al închipuitului favorit la PMB. Nici ceapă n-a mâncat, nici gura nu-i miroase lui Piedone când spune „Printre ai mei, de la firul ierbii, unde mă simt foarte bine! (…) Am discutat cu ei, am rezolvat câteva probleme, am făcut câteva planuri pentru comunitate”. Ce ai rezolvat, Piedone, că asfaltul turnat în ianuarie, pe frig și ploaie, a început, deja, să dea rateuri? Și despre ce planuri vorbești? Le-ai dezvăluit și lor că, de fapt, pe tine te interesează doar să ajungi europarlamentar, să fii „imunizat” pe viață?! Știu „ai mei, de la firul ierbii” că privești Sectorul 5 ca pe SRL-ul familiei, mai și vorbești că-ți lași fiul primar în locul tău, de parcă noi suntem moștenirea clanului Piedone, ne-ai câștigat pe la vreo succesiune, zău?!

În Occidentul spre care privim cu nesaț, astfel de obiceiuri sunt ferm condamnate. Acolo, campania electorală se axează pe dezbateri televizate în jurul programelor cu care candidații vin în fața alegătorilor, nimeni nu stă la picnic cu muncitorii aflați în treabă.

Și primarii în funcție, cum este Piedone, au treabă (nu și edilul de la „5”, după câte vedem), ei trebuie să convingă oamenii că le merită votul, dar caută să facă asta explicându-le ce plan au, care vor fi schimbările urbanistice, unde se construiesc noi spitale, nicidecum nu se pierde timpul – atât de prețios în ziua de azi – la șuete.

Cineva să-l anunțe și pe Piedone că va candida pentru funcția de primar al unei capitale europene, nu într-un sat din Moldova, acolo unde la „Radio Șanț” se stabilesc câștigătorii alegerilor.

Acum înțelegem și noi de ce PSD și PNL i-au respins avansurile (nici nu era greu) – Piedone e de toate, și inginer de șantier, și bucătar, dar mai puțin primar. Când va înțelege că Bucureștiul nu înseamnă Sectorul 5, atunci, poate, va depăși ridicolul situației în care se zbate la momentul actual.

„Du-te, ia și tu 3-4 pâini, mi-e foame”

„Du-te, ia și tu 3-4 pâini, ca să mănânc. Mi-e foame, dacă mi-e foame, să mă pun să mănânc! Ia niște salam, parizer, șuncă, ceapă, oțet, ce avem acolo. Ia să mâncăm!”. Așa i s-a adresat Piedone cuiva care-și făcea de lucru pe unul din șantierele Sectorului 5.

Bineînțeles că un astfel de gest neprotocolar nu putea trece fără să fie exploatat electoral. Piedone a avut cu el echipa de PR, iar în câteva minute pozele, un videoclip și câteva rânduri pline de banalități au umplut Facebook-ul.

Când credeam că mai rău de atât nu se putea, sâmbătă, 30 martie, un Piedone cu „adidași” roșii în picioare, așezat la o măsuță roz a apărut mâncând gogoși primite de la bucureșteni. Pe un bărbat pe care nu-l mai văzuse în viața lui l-a numit „fratele meu”. „Să nu-mi călcaţi pe «adidaşii» roşii, da’ vă rog eu, ca să nu mă deoache lumea!”, a avut și el o grijă.

Și Bruxellesul e o capitală, nu-i așa?

Mulți se întreabă ce joc face Piedone, căci e clar – Primăria București îl interesează la fel de mult cât pacea în Ucraina pe americani.

La 9 iunie, românii sunt chemați la urne, iar coaliția de guvernare a decis să comaseze alegerile locale cu europarlamentarele. Problema este că Piedone care acum spune că vrea să fie primar în București s-a trecut primul pe lista PUSL pentru Bruxelles. Păi, ori vrea la PMB, ori la Parlamentul European?!

Ar mai fi și o a treia variantă – Piedone e all-in în campania pentru București doar ca să forțeze mâna alianței PSD-PNL în vederea catapultării fiului său la Primăria Sectorului 5. În realitate, el vrea să ajungă europarlamentar, de aceea s-a și pus primul pe listele PUSL, dar nu pleacă fără oareșce garanții că băiatul său va ajunge primar.

Știm că între aceste tabere au avut loc discuții aprinse, iar social-democrații și liberalii i-au arătat pisica amenințând că-l vor arunca în luptă pe Rareș Hopincă, prefectul Capitalei; între timp, Ciolacu și Ciucă s-au mai calmat și la „5” va candida un necunoscut, ceea ce înseamnă că i s-a bătătorit calea băiatului lui Piedone pentru fotoliul de primar.

Vom afla destul de curând dacă așa stau lucrurile, caz în care ar trebui ca Piedone să nu ne mai sperie cu posibilitatea de a candida la PMB. Ultimele informații din piață sunt că tot teatrul jucat acum se va sfârși zilele următoare, printr-un comunicat de presă în care Piedone își va anunța retragerea din cursa pentru București.

Dacă se retrage Piedone, stați liniștiți că nu rămânem fără primar în Capitală! Este greu de crezut că Nicușor Dan i-ar putea păcăli, încă o dată, pe bucureșteni.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
601 afisari

8 COMENTARII

  1. Zice ca are si , nepoti, afini, adusi de el( asa a declarat la tv) prin primarie.Zice ca el nu lucreaza decat cu oameni de incredere.Cum? Nu se dau concursuri de ocupare a unui post?

  2. Se observä si se vede clar cä a träit in comunism si a speculat-furat !! la vremea respectivä tot ce putea ( ca bucätar smecher- COMUNIST CONVINS ) si tot asta face si in ziua de azi. Pe acest om nu o sä-l vedeti nici o datä sä stea de vorbä cu oameni cultivati, ( ingineri, doctori, profesori universitari, avocati de prestigiu si asa mai departe.) el vorbeste numai cu oameni simplii, muncitori, pe care-i poate FENTA si MINTII cum vrea el, ca pe vremea COMUNISMULUI.!!! …….DESTEAPTÄ-TE ROMANE !!! Votati PIEDONE, votati MAFIA-COMUNISTÄ!!

  3. Piedone isi va pulveriza adversarii si va veni la conducerea Bucurestilor.
    Unii regreta ca Piedone nu e agentul lor, ca nu e evreu, ca nu mai poate fi santajat etc.
    Acestia pot sa crape spre binele bucurestenilor care il vor vota pe Piedone !

  4. In sectorul 5 nebunul deja a inceput sa reconfigureze strazi asa cum erau acum 50 de ani.

  5. Poate sa vina si Elon Musk primar la Capitala, ca Bucurestiul tot nu va fi salvat de la distrugere. Voi aveti impresia ca avertismentele lui Dumnezeu in privinta soartei acestui oras sunt pentru bosimani? Si daca ar deveni Piedone primar general, care e problema? Ce a facut medicul Sorin Oprescu sau olimpicul international Nicusor Dan pentru Bucuresti? Problema acestei metropole nu este ceea ce se afla la suprafata, ci ceea ce se gaseste in subterane. Cei care au posibilitati materiale ar face bine sa-si gaseasca un loc de refugiu spre munte, ca Bucurestiul, indiferent de cine va fi primar, va fi ras de pe suprafata pamantului. Si oricum, de unde o sa va mai hraniti cand foametea va bantui Romania?

  6. Pun pariu ca umflatul dezumflat va ajunge primar în Bucalesti, satul din Moldova, pe care – l cred unii capitala iuropeana. Catindatul este copia fidelă a alegătorului local: tupeist, gargaragiu, plin de sine ca doar e de la capitală, șmecheras și mai ales veșnic flamand, mai ales când trece munții.

  7. Te bufneste rasul la pretentiile acestei toape cu burdihan,mafoame,tocmai bun de primar pt. boschetari. Sa nu credeti ca e prooost.Nooo,pai daca era cinstit si prost isi mai ridica el ditamai viloiul,isi mai ” copleta ” el colectia de masini de epoca din lerafa lui de bucatar,bugetar ? Pe de alta parte,te dumiresti cam cati prosti,batuti in cap exista in Bucuresti. Prosti,da’ multi.

  8. Zice prostimea (referitor la gesturile lui cu parizerul) , „haidi bre, ca-i de-al nostru, n-ai vazut cum sparge ceapa de coltul mesei?”, si-l voteaza. Din pacate la noi in Romania nu exista votul cenzitar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger