AcasăPoliticaUPDATE. Piedone, despre angajarea nepoților săi la primărie: „Cu cine aţi vrea...

UPDATE. Piedone, despre angajarea nepoților săi la primărie: „Cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii?”/ANI, reacție categorică

sursa foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Actualul edil al Sectorului 5, despre care se știe deja că vrea să candideze în vară la alegerile pentru Primăria Capitalei, a încercat să ofere explicații cu privire la angajarea la primăria locală a nepoților săi.

UPDATE: A apărut și o reacție din partea ANI, după recentele afirmații pe care le-a făcut edilul Sectorului 5.

Reacția ANI: „Nu dăm astfel de derogări”

Mai exact, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunțat că nu dă derogări, contrazicând spusele primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care, acuzat că și-a angajat trei nepoți la Primărie, a susținut că pentru orice numire are acordul scris al instituției.

Reprezentanții Agenției Naţionale de Integritate au precizat că instituția nu dă derogări sau altfel de permisiuni.

„Noi nu dăm acorduri. Agenția face doar rapoarte de evaluare, evaluează declarațiile de avere, de interese, stările de incompatibilitate, conflictele de interese și așa mai departe. Noi nu dăm astfel de derogări. Într-adevăr, când cineva are o dilemă juridică sau solicită un punct de vedere pe aplicarea legii, noi doar raportat la acea situație de fapt scrisă putem să dăm, dar în rest nu”, au precizat reprezentanții ANI, citați de adevarul.ro, aceștia menționând că punctele de vedere ale instituției nu sunt o interpretare generală și obligatorie a textelor de lege.


Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat duminică seară, 31 martie, despre angajarea la primărie a nepoţilor săi, că dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1 şi nu este vorba de incompatibilitate.

Primarul Sectorului 5 spune, totodată, că nu este nici imoralitate. „Cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii?”, susține Piedone.

CITIȚI ȘI: Piedone, primarul care a inventat călătoria în timp

PE CINE MAI CONVINGE COMBINATORUL PIEDONE?

Primarul Sectorului 5 a fost întrebat, într-o intervenție la un post de televiziune, despre angajarea la primărie a nepoţilor săi. „Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1”, a spus Cristian Popescu Piedone, la Digi 24, acesta susținând că pentru orice numire are acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate.

„Rude înseamnă decât rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate”, a mai declarat edilul de sector.

Piedone: „Nu este nici imoralitate”

Întrebat, mai departe, dacă este vorba de imoralitate, Piedone a dat de înțeles că nu e vorba despre așa ceva și că vrea să lucreze cu oamenii în care are încredere. „Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii? Voi sta lângă mine cu cei în care am încredere. Sunt singurul? Ia daţi o tură în toată România asta. Eu am puterea să mi-o asum, nu există nicio latură a incompatibilităţii”, a răspuns Piedone.

Pe de altă parte, primarul de sector spune că a promovat tot timpul tinerii.

„Piedone a promovat tot timpul capacitatea şi în jurul lui să stea tinerii, să stea cei care vor prelua ştafeta”, a mai declarat primarul, precizând că se poate vedea acest lucru în organigrama Primăriei, la vârsta directorilor generali şi a şefilor de serviciu.

author avatar
Andrei Coman
1.940 afisari

6 COMENTARII

  1. ATAT TIMP CAT DUPA 1989 FUNCTIILE PUBLICE IN ROMANIA AU FOST OCUPATE DOAR DE TRADATORI, DE HOTI SI BANDITI, DE MAFIOTI SI PROSTITUATI (FEMININ SI MASCULINI) ETC, TARA A FOST DISTRUSA 100% .
    NUMAI MERITOCRATIA PUTEA SALVA ROMANIA.
    ACUM DIN PACATE NU MAI ESTE DE SALVAT NIMIC…….ROMANIA A FOST ODATA ……….PA….

  2. Daca nepotism nu e, nimic nu e ! Piedone angajeaza frate si amante in Primarie, macar sa stii o treaba, ca daca iesi, spaga o sa curga, buzunare mari sa ai !

  3. La hotii si „la imparteala ” te intelegi mai bine si mai usor cu neamurile ,amantele,decat cu strainii.Increderea,discretia,de care e nevoie absoluta la hotii,numai cu ” persoane de incredere ” le poti cat de cat asigura. Se pricepe la hotii Piedone.Poate chiar sa dea lectii.Pai altfel de unde atata banet sa-ti ridici ditamai viloiul,sa-ti cumperi masini de epoca,sa faci pe nababul,din leafa ta de bugetar,bucatar.Ca doar nu esti Tiriac.

  4. Dacä…NATIONAL nu mai e, nici PIEDONE nu mai Eeee!!! De ce?? Pentru cä TOVARÄSII de la NATIONAL cenzureazä TOT ce nu le convine, sau ce nu-i pe placul partidului care-l coordoneazä !! Eu sunt unul dintre cei CENZURATI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger