AcasăPoliticaPiază rea! Candidații care s-au pozat cu Ciolacu au pierdut alegerile

Piază rea! Candidații care s-au pozat cu Ciolacu au pierdut alegerile

Ghinionul Ciolacu a secerat candidații PSD din teritoriu

Pe unde a trecut Marcel Ciolacu în campanie electorală a făcut ravagii în electoratul PSD. Candidații la conducerea primăriilor și consiliilor județene care s-au fotografiat cu actual șef al Partidului Social Democrat ori au pierdut alegerile ori au câștigat la limită, în condițiile în care intenția de vot era de circa 80%, ne spune fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu Pe unde a fost conducerea PSD i a nenorocit pe oameni

Simpatizanții PSD au sancționat dur noua conducere a partidului printr-o neprezentare masivă la vot în multe dintre localități. Rezultatul s-a văzut, din 29 de consilii județene Partidul Social Democrat mai are doar 20, iar primării importante, considerate fiefuri ale PSD, au fost pierdute în favoarea unor necunoscuți. ”E rău pentru PSD ce s-a întâmplat la alegerile locale. Este o înfrângere la București, este o înfrângere în foarte multe locuri din țară și este neașteptată, dar asta este cauzată în mare măsură de actuala conducere a PSD. Pe unde a fost domnul Ciolacu cu echipa lui să-și facă poze în județe i-a cam nenorocit pe primari și pe toți de acolo.

Pesediștii, membrul de partid și simpatizantul, cei care ne votează au în conducerea partidului de astăzi tot ceea ce urau ei în mod profund. Adică noi ne-am luptat cu statul paralel, cu reprezentanții lor, informatorii, cei de la Academia SRI, toți cei care primeau ordine, iar tocmai academiștii și părinții academiștilor sunt astăzi în conducerea integrală a partidului. Și atunci cum să te aștepți ca în unele zone pesedistul normal să vină să voteze? Foarte mulți primari și foarte mulți candidați s-au plâns de piatra de moară pe care a reprezentat-o conducerea partidului în teritoriu. Mă uit la Olguța Vasilescu, care, la modul în care este iubită pentru ceea ce a făcut ea și ca ministru și ca primar, ar fi trebuit să aibă peste 70%, nu 35% cât a avut. Asta înseamnă că ceilalți 35% au o mare dilemă în ceea ce privește modul în care se poziționează partidul prin conducerea sa”, ne-a declarat Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD.

S-au pozat în afișe cu Dragnea

Foarte mulți primari au făcut tot posibilul să se delimiteze de actuala conducere a PSD, unii dintre aceștia folosind în afișele electorale imaginea lui Liviu Dragnea. ”La Neamț, la Arsene, nu au primit delegația de conducere a PSD în vizită și a câștigat. Ciolacu a fost la Caraș, la Iași, i-a nenorocit pe toți. La Caraș nu puteam să pierdem cu Hurduzeu în fața lui Dunca, omul de casă al lui Vela, era imposibil, într-un județ care avea aproape 80% dintre primari. Culmea este că la Caraș PSD a făcut alianță și cu Pro România și cu PNȚCD, s-au unit cu toții împotriva PNL-USR, și a pierdut Hurduzeu cu diferență de 25 de procente. Asta înseamnă să-ți faci poze cu Ciolacu și cu echipa. La Iași la fel. Un primar dintr-o mare comună ieșeană, Mihalache, care i s-a opus lui Chirică pe vremuri, și-a făcut poze cu Ciolacu când a fost la Iași și a pierdut alegerile în propria comună, unde avea 80%, în fața unui penelist pe care nu-l știa nimeni. Vă mai spun un lucru, în jur de 180 de primari din România, în județele care au fost vizitate de echipa de conducere, și-au făcut campanie desprinzându-se de imaginea asta centrală și făcând afișe cu mine și cu Dragnea. Și au câștigat alegerile”, ne-a precizat fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu.

Poza lui Firea cu Ciolacu, un minus de 6 procente

În urmă cu câteva săptămâni, fostul secretar general al PSD atrăgea atenția că poza lui Firea cu Ciolacu îi va spulbera acesteia șase procente, lucru care s-a și adeverit. ”Gabriela Firea s-a bătut aici singură, cu echipa de la București, într-un mediu foarte ostil, cu PNL, USR, cu toate atacurile suburbane și mitocănești și cu faptul că simpatizantul și votantul PSD a atras atenția asupra congresului partidului, echipei de conducere. Bașca faptul că întreaga conducere PSD a lăsat-o pe Firea singură. Nemulțumirea membrilor de partid a creat multă confuzie. Este inexplicabil cum primari foarte buni în București, cum este Florea și Mutu, pierd în fața unor necunoscuți. Singura explicație este că electoratul nostru nu s-a prezentat în proporția pe care o așteptam. Ar trebui să-i întrebăm de ce nu au venit la vot și vom afla că nu le place Ciolacu și direcția în care a luat-o PSD-ul.

Cei din organizațiile mici, locale, de cartier, de stradă, mi-au explicat că oamenii vor PSD-ul ăla vechi, cu mesajul acela de suveranitate, patriotic, naționalist, pentru români, nu bălmăjeala asta securistoidă și academistă. În aceste condiții cei care au câștigat consiliile județene le-au câștigat pe persoană fizică, pe eforturile lor personale, iar oamenii care i-au votat au considerat că, cu toată nenorocierea conducerii partidului, totuși ei merită încrederea lor. Sunt convins că oamenii ăștia ar fi câștigat cu scoruri mult mai mari și nu am fi avut accidente cum am avut la Constanța, la Prahova sau la Vrancea. Un om cu onoare, fără Academia SRI, își prezenta demisia cu întreaga echipă de conducere, dar ei nu vor face lucrul ăsta”, a mai afirmat Codrin Ștefănescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
599 afisari

1 COMENTARIU

  1. dupa asemenea scor rusinos e firesc sa i se dea cu piciorul in fund lui Ciolacu,singur nu-si va da demisia..RUSINE!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger