AcasăPoliticaPetre Roman a fost dat afară! Gorghiu: "Acolo se reglează conturi"

Petre Roman a fost dat afară! Gorghiu: „Acolo se reglează conturi”

(foto: captura Happy Hour)

Petre Roman a fost eliberat din funcția de director al Institutului Revoluției Române. Decizia luată de Consilul IRRD a fost transmisă către Senatul României pentru aprobare.

Alina Gorghiu a asigurat că Senatul, al cărui preşedinte interimar este, nu are nicio competenţă în legătură cu schimbările din cadrul Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD).

Roman, considerat personalitate a Revoluţiei

Conform Legii 556/2004 conducerea IRRD este asigurată de un „Colegiu Național” alcătuit din personalități reprezentative ale revoluției române. Numirea membrilor Colegiului Național se face de către președintele României.

Din nefericire, acest institut a produs doar ceaţă sau mai multă ceaţă de-a lungul timpului, în loc să lămurească lucrurile. Dânşii au făcut, conform legilor de organizare, modificările pe care le-au considerat necesare.

Pe noi doar ne informează, ne-au informat de nişte schimbări, uitând să ataşeze CV-urile celor pe care i-au propus în funcţie.

Secretariatul General va depune diligenţă să le ceară şi sper că săptămâna viitoare vom avea aceste CV-uri, dar repet, noi nu avem niciun fel de competenţă să le cerem nişte schimbări, să facă alte schimbări, însă nu pot să nu remarc public că acolo se reglează conturi, în loc să se limpezească istoria Revoluţiei”, a afirmat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger