AcasăPoliticaPetre Daea, anunț îngrijorător despre situația din trei județe: „Nu mai avem...

Petre Daea, anunț îngrijorător despre situația din trei județe: „Nu mai avem apă pentru a iriga!”

Petre Daea, anunț îngrijorător despre situația din trei județe: „Nu mai avem apă pentru a iriga!” (sursa foto: Facebook/Petre Daea)

Problema generată de secetă și de lipsa precipitațiilor continuă să fie în atenția fermierilor, dar și a oficialilor.

Ministrul Agriculturii a continuat să meargă prin țară, pentru a vedea cu ochii săi situația din teren.

Ministrul Agriculturii: „Din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga!”

Iar veștile nu sunt deloc liniștitoare. Petre Daea a anunțat, duminică seară, că „din nefericire, în Teleorman, Olt și Dolj nu mai avem apă pentru a iriga!”.

(sursa foto: Facebook/Petre Daea)

Sunt dificultăți ca urmare a faptului că a scăzut nivelul Dunării. „Din cauza faptului ca nivelul Dunării a scăzut, la stațiile de pompare din amenajările Giurgiu – Răsmirești , SPA Pietrișu, amenajarea Viișoara, SPA Roptoare, SPA Gârla Iancului, amenajarea Olt – Călmățui, SPA Dunărea, amenajarea Terasa Corabia, SPA Celei, stația Vâlcovia, amenajarea Sadova – Corabia, SPA L1, amenajarea Nedeea – Măceșu, SPA1 Nedeea, amenajarea Calafat – Băilești, SPA Basarabi, amenajarea Cetate – Galicea Mare, SPA 1, nu mai există nivel de exploatare.

Apele s-au îndepărtat de țărm, cu toate măsurile luate pentru a draga canalele de aducțiune, nu mai avem apă la prize”, a explicat Daea, pe Facebook.

Conform ministrului Agriculturii, „la Zimnicea o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă”. Daea a precizat, însă, că „în perimetrele în care s-a irigat, starea de vegetație este bună, culturile nu sunt afectate”.

Daea: „Programul de Reabilitare a Sistemului de Irigații, obiectiv prioritar pentru Ministerul Agriculturii”

Ce e de făcut? Oficialul guvernamental a făcut referire la programul de reabilitare a sistemului de irigații din România.

„Acum toată atenția se îndreaptă spre lucrările de investiții, urmărindu-se graficele de execuție, impunându-se un ritm accelerat al lucrărilor, în așa fel încât să ne realizăm programul de investiții pentru reabilitarea sistemului de irigații din România”, a susținut Daea.

Ministrul Agriculturii a anunțat că a discutat cu directorul general al ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare” și cu specialiștii din teritoriu.

Daea: „Bani avem, să nu mai irosim timpul!”

„Împreună cu directorul general al ANIF, cu specialiștii din teritoriu, am convenit la fața locului să prioritizăm lucrările.

Întreruperea pompării apei în sistem o transformam într-o bună oportunitate de executare a lucrărilor în stațiile de pompare și de impermeabilizare a canalelor de aducțiune și distribuție.

Ministerul Agriculturii asigură finanțarea tuturor lucrărilor prevăzute în Programul Național de Reabilitare a Sistemului de Irigații în perioada 2022-2027, aprobat de Parlamentul României. Programul de Reabilitare a Sistemului de Irigații in România este obiectiv prioritar pentru Ministerul Agriculturii!”, a susținut Daea, în mesajul transmis în ultima zi a săptămânii recent încheiate.

Totodată, ministrul a ținut să le transmită un mesja fermierilor. „Îi asigur pe fermieri că lucrările de investiții din infrastructura principală se vor realiza la timp.

Bani avem, să nu mai irosim timpul!”, a conchis Petre Daea.

170 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daea, întreabă ce s-a făcut în anul 1992 cînd Dunărea era mai secată decît azi! Nici atunci n-a murit nimeni nici de foame nici de sete.
    Baziaş azi – 2000mc/s
    Buziaș 1992 – 1580 mc/s

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger