AcasăPoliticaPentru coaliție, Curtea Constituțională este egală cu zero

Pentru coaliție, Curtea Constituțională este egală cu zero

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este constituțională iar desființarea ei nu poate fi decisă decât de Parlament. Este ceea ce a decis Curtea Constituțională. Și ce dacă? În ochii coaliției CCR nu face nici cât o ceapă degerată.

Secția a fost acuzată în nenumărate rânduri că ar ceda șantajului politic din cauza componenței ei. O prostie mai mare nu am auzit. SIIJ a fost construită pe baza aprobărilor Consiliului Superior al Magistraturii, care nu are nicio legătură cu politicul. Componența ei a fost stabilită tot de CSM. Înființarea ei a fost aprobată de Parlament. Dacă era ceva șubred la mijloc, lucrurile ar fi fost drese de multă vreme. Dar SIIJ trebuie să dispară. Așa vrea Iohannis, așa a și cerut. Ba chiar s-a și angajat că se va ocupa de ea. Ludovic Orban a preluat din zbor ideea și, după alegeri, a transmis-o Ministrului Justiției. Stelian Ion, ministrul, ce era să facă? Este un roboțel programat pe limbaj stas, care să nu-l contrazică pe al președintelui.

Spune Curtea Europeană de Justiție că nu se poate amesteca în desființarea Secției? Spune. Și ce dacă spune? Orban și gașca lui de aventurieri vor să o arunce peste gardul justiției și pentru asta se vor bate orbește. Nici argumentele Curții Constituționale nu contează în ochii lor. De altfel, în ultima vreme, atentatele coaliției de guvernare la imaginea și prestigiul CCR s-au tot întețit. Aceasta a hotărât, nu cu multă vreme în urmă, că alocațiile copiilor trebuie dublate. Vine însă Orban și decide că nu guvernul nu va scoate niciun ban pentru copii. Nu acuz, doar întreb: o fi fost în sevraj? Deciziile CCR au valoare de lege, dar pe Orban nu îl interesează. Când el, la nivelul lui, nu este interesat de respectarea legii, noi de ce ar trebui să o respectăm? Orban are războaie cu CCR și nu de acum. Este vizibil iritat de componența ei, considerând că este partinică, situându-se de partea PSD. Chiar a și declarat că se impune o rearanjare o posturilor deținute de judecători. Cu ceva vreme în urmă propunea chiar desființarea acesteia. E normal ca acum să nu mai dea doi bani pe ea.

author avatar
Valentin Boeru