AcasăPoliticaPentru coaliție, Curtea Constituțională este egală cu zero

Pentru coaliție, Curtea Constituțională este egală cu zero

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este constituțională iar desființarea ei nu poate fi decisă decât de Parlament. Este ceea ce a decis Curtea Constituțională. Și ce dacă? În ochii coaliției CCR nu face nici cât o ceapă degerată.

Secția a fost acuzată în nenumărate rânduri că ar ceda șantajului politic din cauza componenței ei. O prostie mai mare nu am auzit. SIIJ a fost construită pe baza aprobărilor Consiliului Superior al Magistraturii, care nu are nicio legătură cu politicul. Componența ei a fost stabilită tot de CSM. Înființarea ei a fost aprobată de Parlament. Dacă era ceva șubred la mijloc, lucrurile ar fi fost drese de multă vreme. Dar SIIJ trebuie să dispară. Așa vrea Iohannis, așa a și cerut. Ba chiar s-a și angajat că se va ocupa de ea. Ludovic Orban a preluat din zbor ideea și, după alegeri, a transmis-o Ministrului Justiției. Stelian Ion, ministrul, ce era să facă? Este un roboțel programat pe limbaj stas, care să nu-l contrazică pe al președintelui.

Spune Curtea Europeană de Justiție că nu se poate amesteca în desființarea Secției? Spune. Și ce dacă spune? Orban și gașca lui de aventurieri vor să o arunce peste gardul justiției și pentru asta se vor bate orbește. Nici argumentele Curții Constituționale nu contează în ochii lor. De altfel, în ultima vreme, atentatele coaliției de guvernare la imaginea și prestigiul CCR s-au tot întețit. Aceasta a hotărât, nu cu multă vreme în urmă, că alocațiile copiilor trebuie dublate. Vine însă Orban și decide că nu guvernul nu va scoate niciun ban pentru copii. Nu acuz, doar întreb: o fi fost în sevraj? Deciziile CCR au valoare de lege, dar pe Orban nu îl interesează. Când el, la nivelul lui, nu este interesat de respectarea legii, noi de ce ar trebui să o respectăm? Orban are războaie cu CCR și nu de acum. Este vizibil iritat de componența ei, considerând că este partinică, situându-se de partea PSD. Chiar a și declarat că se impune o rearanjare o posturilor deținute de judecători. Cu ceva vreme în urmă propunea chiar desființarea acesteia. E normal ca acum să nu mai dea doi bani pe ea.

author avatar
Valentin Boeru
911 afisari

14 COMENTARII

  1. cum urmasul lui Bratianu sa nu dea doi bani pe ccr si al parlament???????? in Romania de fapt este vid de putere de aici pornesc toate relelele ,nimeni nu isi asuma decizii care sa aduca beneficii cetatenilor ci doar intereselor lor sau pt distrugere!!!!!!

  2. CCR face jocul PSD . In mai 2022 va avea o noua componenta , expira mandatele lui Pivniceru , Morar si Dorneanu . SIIJ = Instrument de ancheta , intimidare , control si presiune politica asupra judecatorilor si procurorilor .

      • Al meu e de habarnist boschetar provaccinist , primesc vaccinuri zburlite in falci si rozeta de au inceput sa-mi creasca solzi pe bombeul feselor . Din cand in cand , ii mai luminez pe cei din CCR cum sta treaba la Tiraspol , Curtea Constitutionala din Rep Moldova am contribuit cu abnegatie sa fie dizolvata .

  3. Ei fac jet pe Constitutie…Normal ca daca CCR nu le face jocul(ca si SIIJ) trebuie sa dispara !
    SIIJ ii face de rusine cu dosarul Clocotildei !

    • Postari de tot rasul , sa asteptam motivarea CCR si opiniile specialistilor . Cine a inventat SIIJ si ce ascunde politicul in spatele acesteia ? Care a fost bilantul activitatii SIIJ ? Cine se jeleste daca se desfiinteaza , cui nu-i convine si de ce ? De ce actualii guvernanti nu imbratiseaza linia lui Dragnea si vor sa o desfiinteze in conformitate cu normele europene ? De ce se cramponeaza CCR sa o pastreze stiind ca este anacronica si fara relevanta pentru CEDO si CJUE ?

      • Desfiintarea SIIJ , Bucutia Clotildei si a altor faptuitori/ complici.DNA a facut mai tot timpul…politica ! Orice cetatean cu minima ‘teligenta pricepe….chiar daca are decenta sa NU se exprime !

  4. Asa este , prin infiintarea SIIJ politicienii corupti au avut de castigat , furau stiind ca au spate . CE A AVUT DE CASTIGAT POPORUL ROMAN PRIN INFIINTAREA SIIJ care n-a insatrumentat nici un dosar si a avut activitate zero barat ? Mi-au dat si mie sa mananca gura mea ceva ? Trebuie sa dispara bau-baul politic numit SIIJ , cheltuielile cu sectia asta sa fie pentru mititei si bere pentru bobor !

  5. Aktual 24 , azi , 9 iunie 2021 : ” CRISTI DANILET CERE DEMISIA CELOR 7 JUDECATORI CARE AU DECIS CA HOTARAREA CJUE ESTE NECONSTITUTIONALA : ” DECIZIA LOR ARUNCA AFARA ROMANIA DIN UNIUNEA EUROPEANA ” ” SITUATIA ESTE FARA PRECEDENT , DAR SI FARA IESIRE . Incalcarea obligatiilor care ne revin ca stat membru UE dictata de CCR TREBUIE SANCTIONATA CU DEMISIA CELOR 7 JUDECATORI CARE AU ADOPTAT ACEASTA HOTARARE ” . Au votat ” IMPOTRIVA ” judecatoarele Livia Stanciu si Simina Tanasescu . Sa nu uitam si pozitia lui Ciordache de azi in Consiliul Legislativ privind interzicerea exercitarii profesiei la stat dupa pensionare , ultimele zvarcoliri ale balaurului . Oricum , cu demisie sau nu , din iunie 2022 expira mandatele de 9 ani la unii membri CCR si vor fi istorie !

  6. Comisarul.ro , AZI , 10 IUNIE 2021 , ORA 06:16 : ” LIVIU AVRAM DESPRE VALER DORNEANU : ” ARE CAPACITATEA DE A MINTI SENIN , PORCESTE „.

  7. Dar guvernul asta in frunte cu iohanis(dulapul,promtesistul,hotul de case,nazistul) iti de ceva de mancare???Ca de scumpit o scumeste in draci!

  8. Dar guvernul asta in frunte cu iohanis(dulapul,promtesistul,hotul de case,nazistul) iti da ceva de mancare???Ca de scumpit o scumpeste in draci!

  9. Yo traiesc din cersit pe peronul garii Tiraspol si execut sugiukuri de „nu ma uita” nazistilor navetisti de Rabnita . Am postat de doua ori acelasi lucru pentru ca sunt balbait de la atatea galeti cu k,kat bagate la mat .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger