AcasăPoliticaPe unde s-a ascuns contraofensiva Ucrainei? Tot ajutorul occidental e în zadar?

Pe unde s-a ascuns contraofensiva Ucrainei? Tot ajutorul occidental e în zadar?

Marea bătălie împotriva Rusiei pare mai mult o propagandă regizată de la Kiev

Mult așteptatele atacuri pe scară largă ale forțelor ucrainene împotriva rușilor au dus la câștiguri modeste pe câmpul de luptă. Oficialii de la Kiev, tot timpul secretoși, se bazează mai nou pe cacealmaua episodului Wagner, care ar slăbi Rusia.

Oleksi Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, tocmai a declarat pentru Financial Times că eliberarea unui grup de sate aflate sub ocupație rusă în ultimele săptămâni nu a fost „evenimentul principal” în atacul planificat de Kiev, doar o „avanpremieră” a unui efort mult mai mare care va urma. Așa e și la circ, cu pauze de suspans între programul spectacolului.

La fel de secretos, Reznikov insistă: „Când se va întâmpla, o veți vedea cu toții. Toată lumea va vedea totul”, ignorând vădit acoperirea mediatică a progresului lent împotriva pozițiilor rusești bine întărite. A mai afirmat că forțele ucrainene au obținut „anumite victorii” pe care statul major nu le-a făcut publice “pentru a nu expune trupele”.

Ce se va întâmpla dacă ucrainenii nu reușesc să recucerească prea mult teritoriu? Ar însemna că toate acele tancuri Leopard 2 și Challenger au fost în zadar? Ar însemna că Occidentul ar trebui să refuze Kievului alte arme în următoarea rundă?

Nu se înțelege prea bine de ce Ucraina nu folosește în această operațiune majoritatea brigăzilor antrenate recent în Occident și echipate cu tancuri și vehicule blindate moderne ale NATO. Nu a fost asta înțelegerea cu aliații? Sau poate că Volodimir Zelenski vrea să-i pună pe fugă pe ruși cu avioanele F16 americane? Atunci nu știe în ce se bagă.

Pe de altă parte, același Reznikov susține că insurecția de la sfârșitul săptămânii trecute a grupului paramilitar Wagner a scos la iveală „slăbiciunea fundamentală” a regimului președintelui Vladimir Putin de la Moscova. Ciudat, nimeni nu-i pune la îndoială afirmațiile.

Dacă Ucraina mizează pe „noi revolte” în Rusia, se înșeală amarnic. Putin poate să fie imprezibil acasă, dar nu va lăsa garda jos pe frontul ucrainean.Dacă se bazează pe slăbiciunea lui Putin, de ce nu folosește armele occidentale?

Ucraina și Occidentul ar trebui să priceapă că Rusia preferă un război de durată în care se implică tot mai mulți actori și tot mai multe interese, complicând geopolitica din regiune în interesul Moscovei.

Sigur că planurile unei contraofensive nu pot fi publicate, dar felul în care Ucraina lansează mesaje de optimism pare să ascundă o prudență în fața unui inamic care nu mai are loc de întors.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.402 afisari

40 COMENTARII

  1. Dupa reimpartirea Europei postbelice, imperiul rus s-a pregatit pentru un conflict cu Europa sustinuta de America si aliatii ei. Sunt aproape 80 de ani de cand rusii proiecteaza, fac incercari si fabrica arme capabile sa contracareze armamentul vestic, sa-l surclaseze, cu care sa respinga un atac asupra Rusiei, eventual care sa le asigure victoria in cazul unei invazii a Rusiei asupra Europei Vestice.
    Este oare posibil de crezut ca dupa 80 de ani de investitii, studii, incercari, dotari, cu armament, ca, ce am vazut pana acum sa fie „puterea militara infricosatoare a Rusilor” Ca daca atat pot si atat au, romanii trebuiau sa se indrepte de mult spre Moskova sa-si ia tezaurul inapoi. Ce s-ar intampla daca Rusia se va confrunta cu mii de avioane intr-o ora, cu mii de tancuri ale unei aliante anti rusesti, care nu este de mirare sa se realizeze.

    • instigi la razmerita cu mii de avioane,tancuri,etc., esti inconstient amice.Vor da drumul la bomba rusii si veti face pe voi cu miile de tancuri si avioane. Rusia nu glumeste. Nici hitler nici napoleon nu le-au venit de hac.Dupa al doilea razboi mondial rusii au invatat ca au numai dusmani si ca trebuie sa-si apere tara. In caz de razmerita rusii nu sunt singuri,vezi Nord Corea,China,India,Iran, aproape toata Sud America. Ardealul e la Romania datorita lui Stalin. Churchil facea spume la gura sa dea Ardealul la unguri.Asa ca ciocu’ mic! Citeste istoria reala nu ce fabrica tot felul de falsificatori si lingai la stapani din ziua de azi care se proclama istorici..

      • Sua bate Rusia cam in 45 de minute conventional si cam in 10 minute atomic.
        Atentie fara aliati..
        Asa la o estimare cu aliati o bate cam in 10 minute convetional si in 1 minut atomic.

        • Mă, ori ești prost din naștere, ori te-a tâmpit propaganda amerlocilor! Dacă au căcat gacii până și în fața talibanilor în Afganistan și-au fugit lăsând armament și echipament de multe miliar de de dolari, deși nu exista nici un pericol iminent pentru ei, despre ce să mai vorbim?! Au luat-o la m+UE și prin Siria, ca să nu mai vorbim de Vietnam!…Și prin alte părți. Cumdracu să câștige războaie cu lideri ca moș Bideu și sugacii din spatele lui?! ia informează-te ce datorii au drăguții tăi de pe peste ocean și când le vor plăti!….Circa 35.000 de miliarde de coconei, din care peste 5.000,doar către China! Ei cred că războaiele mai pot amâna plata datoriilor și tipăresc la dolari în prostie, dar DEGEABA! Tot mai multe țări se vor alătura BRICS și Amerlocia va suge pe deget!…Mare lucru dacă nu se va ajunge la război civil și divizarea Americii!…Citește, băiatule, documentează-te și nu mai scrie inepții!

    • Dacă armamentul și tehnica trimise Ukrainei provin în urma procesului de casare nici nu mă mir. Toată lumea a aruncat în Ukraina tehnica care urma să fie dusă la topit. Adică cea pe care oțelăriile o cumpără la prețul de 2 lei per kilogram. Ca și avioanele F-16 pe care le-a cumpărat băselu de la portugheji ca să rămână prezident și după referendum. În condițiile astea e normal ca Viktor Orban să întrebe unde sunt banii care erau destinați Ukrainei.

  2. Jacota , usor cu pianu pe scari ca zdrangane , cu o ora inainte sa publici articolul uite ce apare in presa : Comisarul . ro , astazi , ora 13:52 : ” UCRAINA ANUNTA OFICIAL CA A PRELUAT ” INITIATIVA STRATEGICA ” PE FRONT ” – EFE , citata de AGERPRES .

  3. Și ăia consideri tu sursa credibilă, bine că n-ai zis g 4 kaka maka a lui tapa labaru ,mai sunteți mulți trotinetari spălat pe tartacuta

    • Ba boule clovn , EFE nu e sursa credibila ? Dupa ce ca esti prost , te mai ka ci si-n intersectie ?

      • EFE , infiintata in 1939 in Burgos ( Castilla si Leon ) , este cea mai mare agentie de presa in limba spaniola , al patrulea serviciu de televiziune din lume dupa Associated Press , Reuters si Agence France – Presse ( AFP ).

      • Binenteles cel care nu are argumente ( si nici altceva ) jigneste. Pana la urma „fantasticii” aia de Efe doar „citau” bazaconiile spuse interesat de un oficial ucrainian (Care nu minte niciodata nu-i asa ??).

  4. Pai EFE ,ne spuneau ce sigure sunt serurile experimentale ,ca apoi să vedem dezastrul pot sa n7 mai cred un aceasta mass-media vândută globalistilor

  5. Iar Japita mananca acelas rahat prin cenzura ,un mediocru si o sluga.Daca nu ai copii o sa ii punem pe ai nostri sa urineze pe mormantul tau,bai ,nevolnicule.

    • Io sunt anonimul de la 18:02 , n-am copii , sunt scopit , o puslama boschetara travestita ce behaie in pozitia capra in brusturii de sub pasarela garii Tiraspol .

  6. Acuma, de atatea ”succesuri” si inaintari pe front, toate supermediatizate de ”marii comentatori” ai postului tv.Antena 1 sienen si ”analizate” de generalii de birou aferenti, îmi vine sa cred ca ukro au ajuns deja pe la Vladivostok, cam asa. Mai au putin si schimba alfabetul cu logogramele chinezesti. ma, da rusii ce zic ??? Ei doar marsarier continuu ???

    • Io sunt filorus , tatuka e cu gioco di mano , mamuku e gay . M-au crescut impecabil , in scutece curcubeu si cultura LGBT . Am maniere alese , behai senzual si prestez pe caiet . Stie cineva in ce maracini mi-am agatat peruca ?

      • Kosteo , te dai pistolero de Barrio Aztecas cand uzi pe canicula navetistii cu apa de la pistolul jucarie sa-i atragi in boscheti ? Tu si cu Livia mi-ati ciordit curcanii , Talpa Iute scrie pe voi sa nu-mi picati in laba si sa va burdusesc schinarea …

      • Desi Operatiunea Militara Speciala declansata de Federatia Rusa in Ukraina este legitima, justificata, necesra si indelung asteptata, trebuie sa tinem seama de urmatoarele:

        1) Vladimir Putin este un vaccinist odios la fel ca si dementzii lui omologi din Vest, Est, Nord si Sud.

        2)Aceasta actiune a inceput exact atunci cind Miscarea Camionagiilor Canadieni impotriva tiraniei vacciniste, luase amploare in toate Tarile Lumii, inclusiv Federatia Rusa.

        3) Ukraina are cea mai mica rata de vaccinare Covid-19 din Europa. Numai anumite Tari din Africa au rate de vaccinare mai mici decit Ukraina.

        4) Vaccinatii din Ukraina s-au carat cu valizele pline cu bani in UE. Acestia nu sint trimisi inapoi sa lupte pe front asa cum ar trebui.

        5) In Ukraina au ramas doar nevaccinatii care sint omoriti de Regimul Marioneta de la Kiev si de Masina de Razboi Ruseasca.

        6) Guvernul Mondial Secret are in plan exterminarea nevaccinatilor si a inceput cu cei din Ukraina.

  7. Cei care vreti sa aflati cam ce se intampla cu adevarat prin ukro-na-zia aia imputita de nazisti betivani si femelele lor koorve, mai bine mergeti pe substack punct com, si gasiti acolo cateva canale in engleza, care publica informatii pe care presa nazista mainstream din Bukale nu le va da niciodata !! Cautati dupa simplicius76, dupa bigserge, si dupa bmanalysis, si o sa vedeti cam cat de praf si pulbere sunt azovistii aia banderisti si gaska nazista de la Kiev, si aia o sa fuga prinsi de rotile avioanelor care vor decola ultimele de pe acolo, daca ii vor lasa rusnacii aia salbatici, desigur !! Murityi, ukro-na-zist-ilor imputiti, oricum sunteti prea multi pe acolo, deja au fugit 20 de milioane, zdrelinski a omorat inca 2 milioane, au inca 3.5 milioane de schiungi si infirmi care nu mai pot munci deloc toata viata lor cat vor mai trai, asa ca, vorba aia, va fi bine pentru toate lumea 🙂 Scapa numai care poate din tocatorul de carne ukro-na-zista a regimului criminal nazist de la Kiev !! Si asa trec zilnic muntii pe la muntii Maramuresului cam 30-40 din astia care nu prea au chef sa moara pentru actorasul porno ratat de zdrelinki jidanul !!

  8. Serios?? Care contraofensiva? Eventual cea mediatica?? Sponzorizata de aceea care trimit armament in ucraina, totul pare asa un joc regizat de marile puteri pe seama victimelor colaterale!!!

  9. Wow ce analiză intersantă a situației de pe front….. Mă amuză copios unele comentarii scrise bineinteles de oameni…..care au o anumită idee despre razboiul astă si cauta cu frenezie stiri si info ce le intăresc convingerile personale. Nu i nevoie sa va jigniti intre voi măi cei așa greu de ințeles democrația?….

  10. SFARSITUL UCRAINEI E APROAPE !,CURAND O SA DISPARA SALTIMBACUL ZELIMSKY SUB O NOUA IDENTITATE UNDEVA PRIN AMERICA.
    ASA ZISUL ARMAMENT DONAT SAU LIVRAT UCRAINEI NU-I DECAT FIER VECHI ADUNAT DE PRIN CAZARMI.
    OFENSIVA UCRAINEANA S-A DEZUMFLAT !.
    AMERLOCII BELESC OCHII LA JOCURILE CHINEI ,S-A APROPIAT FUNIA DE PAR SI PENTRU EI .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger