AcasăPoliticaPe Florin Cîţu l-a apucat disperarea. Ce le reproșează liberalilor

Pe Florin Cîţu l-a apucat disperarea. Ce le reproșează liberalilor

florin cituPe Florin Cîţu l-a apucat disperarea. Ce le reproșează liberalilor

Coaliția cu PSD nu e condiționată, îi asigură Florin Cîțu pe români. Pare să se resemneze, fără să renunțe însă la discursul său: „ne vom lupta pentru principiile liberale în această coaliție vom ieși învingători în final”.

Florin Cîțu a declarat după discuțiile de luni de la Palatul Cotroceni că s-a ajuns la un compromis în ceea ce privește formarea noului guvern.

„Sunt două luni de zile în care nu s-a găsit majoritate și am ajuns la acest compromis. Facem această coaliție pentru că toate celelalte alternative erau mult mai dure. Este un moment important. Vreau să-i asigur pe români că această coaliție nu este necondiționată. Mă voi asigura că interesele românilor nu vor fi niciodată puse sub semnul întrebării și stabilitatea financiară a țării nu e pusă în pericol.

Principiile liberale – voi lupta în continuare pentru ele. Am avut o echipă de negociere, am avut un președinte al echipei de negociere. A fost supusă la vot echipa de miniștri și a trecut cu majoritate. Ministerul proiectelor europene are un rol foarte important. PNRR rămâne în picioare și acolo sunt incluse toate reformele agreate cu Comisia Europeană. Aceasta va garanta o anumită traiectorie, e încă o garanție că tot ce am promis se va îndeplini. Reformele nu vor putea fi modificate”, a declarat Florin Cîțu după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

Val de reproșuri pentru liberali

Totuși, președintele PNL le-ar fi reproșat colegilor de partid mai multe lucruri în ședința BNP a PNL. „Am făcut ce a vrut PSD, premierul să nu fie președintele PNL! Cum credeați că se va termina? Atât timp cât ne vom lupta pentru principiile liberale în această coaliție vom ieși învingători în final”, le-a spus Florin Cîțu celorlalți lideri ai partidului, potrivit Mediafax.

„M-am luptat cu populismele și cu Ludovic Orban, și cu USR, și mă voi lupta și cu PSD! Provocarea pentru noi este să ne păstrăm identitatea liberală. Atât timp cât ne vom lupta pentru principiile liberale în această coaliție vom ieși învingători în final”, a mai spus Cîțu.

author avatar
Andreea Vlad
477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger