AcasăPoliticaPe cine susține PSD la prezidențiale. Varianta NUCLEARĂ găsită de social-democrați

Pe cine susține PSD la prezidențiale. Varianta NUCLEARĂ găsită de social-democrați

Pe cine susține PSD la prezidențiale. Varianta NUCLEARĂ găsită de social-democrați

Deși mai e ceva vreme până când românii vor ajunge la urne pentru a vota viitorul președinte, subiectul prezidențiabililor partidelor politice rămâne unul de interes.

Mai nou, de la vârful principalei formațiuni de opoziție s-a dat un semnal destul de clar în privința unei eventuale susțineri a lui Mircea Geoană în cursa pentru Cotroceni.

Întrebat, într-o emisiune difuzată de Kanal D, dacă PSD-ul îl va susține pe Geoană la prezidențialele din 2024, președintele formațiunii social-democrate nu a exclus o astfel de variantă.

Însă a adus în discuție faptul că o nominalizare va fi făcută în urma unei competiții ce va avea loc în rândul formațiunii social-democrate. ”În primul rând am hotărât că nu automat preşedintele PSD va fi candidat (…) Va fi o competiţie în interior. Fiecare coleg pe care l-aţi nominalizat (Alexandru Rafila, Vasile Dîncu, Gabriela Firea – n.r. ) ar fi un candidat bun, inclusiv domnul Mircea Geoană”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de romaniatv.net.

În tot acest context, liderul PSD a enunțat și principala țintă a formațiunii social-democrate, când vine vorba despre viitoarea cursă electorală pentru fotoliul de la Cotroceni. ”Pariul meu ca şi preşedinte al PSD este ca în 2024 PSD să şi câştige alegerile prezidenţiale, nu numai să se califice în turul 2. Este cel mai important obiectiv”, a punctat Ciolacu, citat de aceeași sursă.

Urmează să anunțe textul moțiunii

Pe de altă parte, Ciolacu a anunțat, marți seară, la finele reuniunii Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat, că urmează să fie comunicat public textul moțiunii de cenzură pe care PSD-ul a anunțat că o va depune, la adresa Guvernului Cîțu.

“Săptămâna viitoare o să facem public textul moțiunii. Deja am început negocierile cu parlamentari din alte partide și categoric în această sesiune această moțiune va fi și depusă și votată,” a declarat Marcel Ciolacu, de la sediul PSD, într-o conferință de presă.

Ciolacu a anunțat, după ce premierul Cîțu a venit să prezinte în Parlament PNRR-ul, că PSD-ul va depune moțiune de cenzură pe 14 iunie. DETALII AICI.