AcasăPoliticaPe cine ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri parlamentare? AUR...

Pe cine ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri parlamentare? AUR şi-a luat „viteză”

simion ciolacuPe cine ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri parlamentare? AUR şi-a luat "viteză"

PSD conduce în preferințele de vot ale românilor urmat de AUR și PNL. Potrivit celui mai recent sondaj Sociopol, institutul patronat de Mirel Palada. Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar fi cotat cu 35% în preferințele electoratului, urmat de AUR cu 22%, PNL 16% și USR cu 13%.

Sondajul a analizat și popularitatea liderilor publici.

PNL şi USR sunt pe tobogan

Partidul Social Democrat se află pe primul loc în preferinţele românilor, la un scor de 35% din intenţiile de vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Pe locul 2 se află AUR cu 22%, care a depăşit astfel PNL (16%), dar şi USR (13%).

Cât despre încrederea în liberii politici, românii au cea mai mare încredere în Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă DNA – 29%, care l-a devansat pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, cu doar un procent (28%).

Surpriza numită Victor Ponta

Pe următoarele locuri se clasează, în ordine Raed Arafat (25%), Victor Ponta (24%) și George Simion, în nota partidului AUR, cu 20%. O surpriză o reprezintă fostul lider PSD, Liviu Dragnea care acumulează 13% la capitolul încredere, devansându-i pe Ludovic Orban, Florin Cîțu sau Cătălin Drulă.

De remarcat este că de la USR, cu 15%, îl regăsim pe fostul președinte Dacian Cioloș, în timp ce actualul președinte interimar, Cătălin Drulă nu ar obține decât un 7%, aproape jumate din media partidului. Nu în ultimul rând merită subliniat faptul că Liviu Dragnea, recent ieșit din penitenciar, se află la un nesperat 13%, în timp ce partidul său Alianța pentru Patrie (ApP) întrunește doar 2%.

author avatar
Andrei Ștefan
1.277 afisari

12 COMENTARII

  1. are psd 35 % pe cat am eu 35 de milioane ! pentru ce sa voteze 35 % curvele din psd ? despre pnl si usr nici nu incape vorba , doar cei conectati la teava cu bani .

  2. Ce mai reprezinta partidele astea au falimentat orice au atins. Nu prea ai ce sa votezi sunt gasti mafiote.mi se face greatza cand ma gandesc ce ai putea sa votezi nu ai ce

  3. Pana in 2024 e timp de infiintare a unui partid nou , dupa modelul din Bulgaria . Doi tineri au ajuns la guvernare veniti de nicaieri , unul Prim -ministru si altul ministru de Finante .

    • Asa e , partidul ” Continuam Schimbarea ” : Kiril Petkov ( actualul Prim-ministru bulgar ) si Asen Vasilev , ambii absolventi Harvard . Ce sa faci cu ” Mana caii, Simioane ” , absolvent in scuipaturi din galerie ?

  4. Romania are nevoie de alegeri din 3 in 3 luni. De ce? Pentru ca doar in prag de alegeri se mai misca ceva in interesul cetateanului.

  5. Numai citind clasamentul, ne putem da seama cata dreptate avea Bracusi cand spunea ”v-am lasat saraci si pr…etc.”, dar acum nu ma refeream la ”saraci”. Cum sa doresti sa votezi aceiasi gargaragii care ne-au saracit 30 de ani mintindu-ne cu nerusinare ??? Santem chiar asa de orbi incat nu mai vedem realitatea ??? Bun, daca santem orbi… dar santem si surzi ??? Nu s-a auzit cand au recunoscut cu subiect si predicat ca statul roman ” a esuat” ??? Pai, eu am spus asta ??? Nu, a spus-o seful statului, a guvernului lui. a partidului lui si TU alegator roman vrei sa-i votezi in continuare. Bravos. Va spun sincer .STATI ACASA. Lasati-i sa se aleaga ei. macar le vom putea ”scuipa”in fata , ”voi v-ati ales”.

  6. Arafat 25%???-minciuni sfruntate…nu ia 10 % simpatii…90 % vor pedepsirea lui ptr masuri idioate…au murit oameni…
    16 % PNL- POPESCU nu e de la PNL? O tara îl vrea judecat ptr tradare …. pe el, Citu și Orban, ptr facturile idioate ptr împrumuturi, ptr afaceri în pandemie…Nu ia 9%
    PSD 35%???- Ciolacu e limpede omul lui Johanis…deci 17%
    Restul?…
    25 % AUR… iat mulți, vor tăia tot!!!
    Iar la vot ar veni 90% de data asta

  7. Cred că cei ce nu vor mai merge la circul cu alegerile depășește ușor 60%. Un partid care-ar făgadui că-i pedepsește cum se cuvine pe cei cu PLANdemia ar cîștiga la pas dacă ar fi alegeri libere și cinstite.

  8. AUR are mai mult. Sigur 25 la sută. Iar haita de Kovesi nu are n veci așa cota de încredere. A înnebunit și Palada?.Tot trage cu Kovesoaica locul unu…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger