AcasăPoliticaPe ce mizează PNL?

Pe ce mizează PNL?

Defilarea valorilor liberale pentru alegerile parlamentare ar putea fi subiect de roman. Un roman la care să te umfle râsul încă de la prima pagină. Un roman care ne-ar arăta și cu cine se pregătește PNL să conducă România, dacă va avea noroc să câștige scrutinul anunțat pe 6 decembrie.

Chiar dacă nu va avea succes la alegeri după cum și-a făcut socoteala, să domine Parlamentul adică, PNL își va planta oamenii la Senat și la Camera Deputaților. Scriam, în urmă cu câteva zile, că pe liberali i-a cuprins teama că scorul nu va ieși chiar așa cum l-au calculat. Guvernul ar putea fi construit pe o altă formulă, în care să nu mai poată avea ceva de spus. Așa că, preventiv, au propulsat pe locuri eligibile pe toți cei care s-ar putea să bată mărunt din buze sau să fie trași la răspundere pentru o guvernare dezastruoasă. Ani de zile i-au acuzat pe social democrați că au făcut scut în fața cererilor de aprobare pentru începerea urmăririi penale.

Că apără, astfel, corupții, hoții și tâlharii din partid dedulciți la banul public. Dacă e să luăm în considerare informațiile de pe piață, cam în același lighean se scaldă acum PNL. Afaceri cu măști de protecție, combinezoane, ventilatoare, afaceri cu orice putea produce un ban în buzunarele lor. Incompetenți și impostori care s-au jucat de-a guvernarea s-ar putea să fie nevoiți să uite drumul spre Palatul Victoria. Și atunci, salvarea a venit prin înscrierea lor pe locuri eligibile în Parlament. Iar colegii vor face zid în fața oricărei acuzații, ceea ce, de fapt, se și urmărește. „Fără penali în funcții publice” va deveni un slogan caduc, bun doar în campanii.

Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru, Monica Anisie, Ion „Grindă” Ștefan sunt doar câteva dintre numele garniturii pe care liberalii vor să o pună în funcțiune. Dacă la guvernare s-a dovedit o catastrofă, cu ce s-ar putea impune una ca Monica Anisie? Sau Violeta Alexandru și Vasile Cîțu? Sau „Grindă” și Nelu Tătaru? Orban are însă și rezerve, a căror valoare este de necontestat. A completat listele cu Gabriel Toncean, președintele Federației de Culturism și Fitness pe deoparte, și pe de alta prieten și camarad de jogging. Nu e de ajuns, Ludovic și-a adus aminte și de Cristi Pascu, de meserie făcător de frizuri. Da, ați citit bine, frizer. Poți să râzi? Nu. Poate că omul are viziuni liberale asupra frezei boldănești și va avorta și un proiect de lege despre cum se tunde părul din nas. Păi e de colea? Proiectul „România Educată” va cădea în desuetudine. „România fără smoatece” va fi mai tare.

author avatar
Valentin Boeru
1.074 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger