AcasăPoliticaPe ce ministere a pus ochii PSD. Marcel Ciolacu a anunțat numele...

Pe ce ministere a pus ochii PSD. Marcel Ciolacu a anunțat numele din „prima linie“ a partidului pentru formarea guvernului

PSDPe ce ministere a pus ochii PSD. Marcel Ciolacu a anunțat numele din „prima linie“ a partidului pentru formarea guvernului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat ce membri PSD vor face parte din nou guvern. Liderul social-democrat a vorbit despre foști prim-miniștri și despre lideri cu o popularitate incontestabilă și cu o experiență considerabilă în administrație.

Ciolacu a spus că social-democraţii şi liberalii nu au intrat în discuţii privind împărţirea ministerelor, dar la Ministerul Sănătăţii „e nevoie de suflu nou”, vehiculând numele lui Alexandru Rafila.

Acesta înainte nume precum Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasile Dîncu. Liderul PSD a mai spus că la va cere colegilor din partid să susţină oamenii cu experienţă din conducerea partidului.

Greii din PSD, în fruntea unor ministere-cheie

„Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză – şi Mihai Tudose, şi Sorin Grindeanu au fost prim miniştri, Rafila e un specialist, şi domnul Dîncu a fost vicepremier, a condus Ministerul Dezvoltării, are o experienţă şi doamna Gabriela Firea, administrativă în primul rând – da, eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil. Ce mi-au cerut colegii – iarăşi o premieră în Partidul Social Democrat – să nu facem niciun rabat la niciun minister, dacă vom negocia să nu mergem cu cineva care nu este pregătit pentru acel minister. Şi aşa va fi”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Întrebat dacă el va fi propunerea PSD pentru funcţia de premier, Ciolacu a răspuns: „Mă bucur că sunt aşa informaţiile, cred că preşedintele României în momentul acesta a învăţat lecţia abuzului de putere şi va aştepta întâi să se termine negocierile între partide şi pe urmă va chema la consultări pentru desemnarea unui prim ministru”.

author avatar
Andreea Vlad
589 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger