AcasăPoliticaPe când și starea de prostie?

Pe când și starea de prostie?

Îi dăm cu starea de alertă înainte de parcă ar fi scopul vieții noastre. Spitalele Covid sunt goale precum Gara Obor în toiul nopții. Nici țipenie de om. Numărul de îmbolnăviri scade vertiginos, de zici că rămâne virusul fără obiectul muncii.

La Spitalul Foișor a rămas un singur pacient, păzit de 27 de medici ortopezi și alte zeci de asistente care se plictisesc. Poliția de abia se lipește să mai dea o amendă prin stațiile de autobuz sau prin tramvaie. Relaxarea cu fără mască le miroase a șomaj și jandarmilor, dar noi o ținem tot cu alerta. Vaccinarea crește ca porumbul lui Ceaușescu. Îl semănau seara pionierii, noaptea îl udau primii secretari, iar dimineața venea Tovarășul să-i mângâie știuleții. Ne înțepăm cu zemurile făcătoare de bine, dar și vaccinații iau și dau virusul la fel ca nevaccinații. Zice-se că ne îmbolnăvim cu forme mai ușoare dacă ne îmbibăm cu Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Sau nu mai murim. Aiurea, murim când ne vine rândul. Și de când îl doare pe statul pe statul român când și cum murim? Până mai ieri, alaltăieri ne ascundea numărul și acum, dintr-o dată, l-a lovit grija față de noi. Nu știu ce miros are prostia, dar pe mine spre asta mă duce gândul.

Să purtăm masca la 50 de metri în preajma școlilor, zice prefectul Capitalei. După ce treci de școală mai merge, căci poți să numeri. Dar până să te apropii cum faci? Aproximezi din priviri, nu? Chiar și dacă ești orb? Dar asta nu e tot. Pe stradă nu e musai să porți masca, dar când traversezi s-a încheiat libertatea. I-a ieșit pe gură prostia asta lui Nelu Tătaru, care ne vrea îmbotnițați dacă trecerea de pietoni este aglomerată. Măcar de ar spune pe care trotuar ne așteaptă miliția. Dar pe lângă dungi de ce să nu traversăm? Și pentru neghiobia asta trebuie menținută starea de alertă? Mă aștept să facă program de traversare, pe ore, pe minute și pe viteza de deplasare după cum ne țin genunchii. Ce atâta stare de alertă? Nu-i mai ușor să-i spună starea de prostie?

author avatar
Valentin Boeru
940 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger