AcasăPoliticaPaznic pentru Nicușor Dan, liberalii îl lasă din brațe. PSD dă prefectul...

Paznic pentru Nicușor Dan, liberalii îl lasă din brațe. PSD dă prefectul Capitalei!

prefecturaPaznic pentru Nicușor Dan, liberalii îl lasă din brațe. PSD dă prefectul Capitalei!

S-a făcut marea împărțeală a funcțiilor de prefect între cele trei partide politice aflate la guvernare! Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. PSD va da prefectul de București, a anunțat președintele PNL Florin Cîțu.

„Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. (…) Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie – secretar de stat şi aşa mai departe”, a afirmat Cîţu miercuri, la Parlament, după şedinţa coaliţiei.

Despre excepţiile de la această regulă, Florin Cîţu a precizat că acestea trebuie mai întâi discutate, iar apoi vor fi anunţate. Potrivit liderului liberalilor, în Capitală prefectul va fi de la PSD.

„Este nominalizarea pe care o face PSD”, a spus preşedintele PNL. În prezent, prefectul Capitalei este Alexandra Văcaru, numită în această funcție la începutul lunii octombrie. De asemenea, Cîţu a precizat că la Cluj va fi un prefect din partea Partidului Naţional Liberal.

author avatar
Andreea Vlad