AcasăPoliticaPaul Stănescu: PSD a demonstrat că are o viziune mai realistă asupra...

Paul Stănescu: PSD a demonstrat că are o viziune mai realistă asupra creșterii pensiilor

(foto: Facebook)

„Sprijin pentru românii vulnerabili – încă un angajament îndeplinit al PSD” – a ales să transmită secretarul general al formațiunii social-democrate, la o zi după deciziile luate în cadrul ședinței de coaliție și anunțate încă de luni seară de către liderul PSD, Marcel Ciolacu. „PSD a demonstrat că are o viziune corectă și mai realistă asupra creșterii pensiilor” – afirmă Paul Stănescu.

Unul dintre principiile fundamentale ale PSD este să facă tot ce poate pentru a sprijini oamenii care se descurcă tot mai greu cu traiul zilnic – menționează secretarul general al PSD-ului. „Guvernăm pentru toți românii, dar trebuie să intervenim mai mult în cazul celor care au cea mai mare nevoie”, transmite Paul Stănescu, într-un comunicat de presă.

Social-democratul se declară bucuros că, „într-un final, în cadrul coaliției am ajuns la soluții raționale și de bun-simț. Am ieșit din spirala populistă și am luat decizii optime, care să ofere protecție în fața scumpirilor, dar fără a dezechilibra bugetul”.

Pachet cu măsuri de sprijin de peste 26 miliarde de lei

Stănescu amintește, în linii mari, că deciziile luate la nivelul coaliției vizează nu doar pensiile, ci și alocațiile de stat pentru copii, dar și sprijin pentru persoanele cu handicap.

„Am ținut cont de nevoile pensionarilor în mod diferențiat, așa cum este normal. Iar ceea ce am aprobat noi în coaliție este un pachet mai amplu de solidaritate. Sunt măsuri de sprijin pentru mai multe categorii de români vulnerabili, în valoare de 26,65 miliarde de lei.
El nu vizează doar pensiile, ci și alocațiile copiilor, mărirea salariului minim, inclusiv pentru cei care lucrează în construcții, sprijin pentru persoanele cu handicap, susținere pentru veteranii și văduvele de război. Este crucial ca în momentele grele să fim solidari cu cei care au muncit și au contribuit, cu cei care muncesc și susțin economia, dar și cu cei care sunt lipsiți de opțiuni pe piața muncii, din cauza problemelor de sănătate. Asta înseamnă dreptate socială”, susține Stănescu.

Stănescu: Principiul nostru de guvernare rămâne unul clar

Secretarul general al PSD-ului își încheie mesajul menționând că principiul de guvernare al social-democraților se menține cât se poate de clar – acordarea de sprijin cât mai mare românilor vulnerabili.

„Mă bucur că am ajuns la acest rezultat în cadrul coaliției. Trebuie, ca în aceste zile, să ne putem uita unii la alții și să recunoaștem că nu ne este tuturor la fel de greu. De aceea, principiul nostru de guvernare rămâne unul clar: să acordăm sprijin guvernamental mai mare și cât mai aplicat pentru românii vulnerabili”, conchide Stănescu.

author avatar
Andrei Coman
225 afisari

13 COMENTARII

  1. nu e asa!
    Dati acelasi ajutor celor care au furat 35 ani cu cel ptr cei care au muncit 35 ani

  2. Munca nu mai are nici o valoare in Romania.Baietii destepti au inteles asta inca de acum 30 de ani.Conform gunoaielor astea psd-iste dupa 1 Ianuarie cea mai amarata pensie va fi aproape dublul salariului minim pe care il primesc aproape jumatate din cei care lucreaza in privat .Viitorul Romaniei va fi asigurat de pakistanezi si somalezi.La mai mare.

  3. Baaa Stanescule,nerusinatule,voi guvernati pt.toti romanii ? Va luptati sa trageti in jos pensiile amarate,si saltati pe sest pensiile speciale.Tocati banii dela Buget pe tot felul de cheltuieli aberante,inca nu ati terminat de aruncat la gunoi milioane de Doze,si cumparati ca tampitii alte miloane de Doze in valoare de aproape 8 MILIARDE de lei.Cumparati ca bezmeticii avioane,submarine,armament de zeci de miliarde de Euro pompati in economii straine,contra parandarat de 10% ca asta este tariful la americani,si va vaicariti ca nu are Bugetul bani pt. pensii,iar pt. alocatii doar 12 lei,o jumatate de pachet de tigari pe care le fumat toti pe banii romanilor pt. care ” guvernati „,guvernul meu. Si frate-tu pe care l-ai mosmonmdit pe un post nemeritat dar bine platit,s-a putut,ca si el e roman ca noi,si pt. el guvernati.O sa va ia dracul alegeri,o sa se inghesuie romanii amarati,mai ales pensionarii sa va voteze ca pe aia dela PNTCD de acare s-a ales praful.

    • „o jumatate de pachet de tigari pe care le fumat toti pe banii romanilor ”
      -sa le intre canceru la oase!

  4. Si noi vom vota dupa o vizune realista
    Si vom arunca la gunoi capusele tarii
    Pentru aceste jigodii legile nu exista
    Sau daca exista sunt date uitarii !

    Vad ca va jucati cu drepturile noastre
    Si in loc sa respectati ce e de respectat
    Ne aruncati ce a ramas de la mesele voastre
    Pomeni scociorate ,pomeni de rahat!

    Sunteti foarte largi cand e vorba de altii
    Si aruncati inspre ei cu banet fara numar
    Calcand in picioare legile tarii
    Si votand contra noastra umar la umar!

    Rugati-va zilnic sa nu se trezeasca
    Poporul acesta supus si cuminte
    Ca atunci vom face noi legea dreptatii
    ,,Ochi pentru ochi si dinti pentru dinte!

  5. Au votat si acordat pensii speciale la securistii lor ca sa ne poata supraveghea bine Au acordat salarii nesimtite la functionarimea care si asa avea salarii mari,si cand ajungi la ghiseul lor iti striga si-ti arunca hartiile in fata Sunt revoltati ca trebue sa munceasca si mai vor drepturi :Bani in plus pentru ca stau la calculator si lacrameaza ca nu au si nu vor protectie cu ochelarii adecvati ,vor bani in plus pentru ca se ingrasa stand si vor haine noi de la stat ca sa apara superiori cand vin prostii la gemulet!Ceilalti care au muncit sau inca muncesc trebue sa se multumeasca cu ce scapa printre degete de la statul acesta dispretuitor si discretionar

  6. Are un k k t …
    Viitorul vazut de voi este asa:
    sa dam la rromi , care se impuiaza si nu prea muncesc. Astia ne vor vorta.
    Ptr ca batranii cu pensii de 3000 lei , au copii plecati la munca in afara si le trimit astia . #Oricum cei care muncesc nu ne mai voteaza , ptr ca stiu , vad si simt ca furam.
    Macar sa trecem de 30% in parlament in 2024 ziceti voi . Dar , vine decembrie , vine martie .
    Iar rugaciunea mea este la batrani , copiii lor, nepotii lor , carora le-ati umilit parintii , bunicii.
    NU UITATI!

  7. @ Bine dracu că nu dau mai mult ca în anii trecuți să mai vină ăștia să aducă niște tancuri, niște avioane ca să tulbure liniștea pe aici, ?

  8. Delirezi prostii !In anii trcuti ti-a dat mai mult????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. & Trebuie avut în vedere și aspectul că ăștia care încasează pensiile sunt de pe la „flotilele de aur” ale aviației, navigației, culturii, apărării, alte spețe, ? Speciali, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger