AcasăPoliticaPatru secții de votare pentru 8.500 de cetățeni din Republica Moldova. Toți...

Patru secții de votare pentru 8.500 de cetățeni din Republica Moldova. Toți locuiesc la aceeași adresă

alegeri localePatru secții de votare pentru 8.500 de cetățeni din Republica Moldova. Toți locuiesc la aceeași adresă

Autoritățile au amenajat patru secții de votare pentru un singur gălățean. Pe adresa acestuia „locuiesc” nu mai puțin de 8.531 de persoane. Mai exact, este vorba despre cetățeni din Republica Moldova, luați în spațiu de acesta.

Potrivit directorului SPCLEP Galați, Silviu Bacalum, gălățeanul respectiv deține două proprietăți, o casă, unde au viză de flotant peste 3.500 de persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească, și un apartament la bloc, unde figurează alți aproximativ 5.000 de moldoveni.

Cele peste 8.500 de persoane din Republica Moldova și-au făcut acte de identitate românești la cele două adrese ale bărbatului pentru a călători în Uniunea Europeană.

Peste 17.500 de cetățeni moldoveni cu drept de vot la Galați

„Este un bărbat din Galați, care, la două adrese unde deține proprietăți, are luate în spațiu 8.531 persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească. Un altul, găzduiește cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetățenie, iar un al treilea, are 1.816 persoane luate în spațiu. În total, în Galati sunt înregistrați peste 17.500 de cetățeni moldoveni care au și cetățenie română si, implicit, drept de vot la alegerile locale”, a declarat Bacalum, potrivit Mediafax.

Chiar dacă știu că basarabenii nu participă la alegerile locale, autoritățile sunt obligate să organizeze secții de votare. Astfel, doar pentru proprietarul celor două imobile, au fost amenajate patru secții de votare, la care au mai fost arondate și alte adrese.

În orașul Galați sunt 176 de secții de votare.

Prezența la vot la alegeri locale 2020

Prezența la vot de la deschiderea urnelor la alegeri locale 2020 este de peste 30% până la ora 16.00. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. Alegătorii își pot exprima dreptul la vot până la ora 21:00, oră la care toate secțiile se închid.

Până la această oră au votat, la Alegeri locale 2020, 5.662.054 de români – 31,54%, potrivit BEC. La alegerile locale din 2016 votaseră 31,7%.

author avatar
Andreea Vlad
172 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si in bucuresti?Ca e cam acelasi lucru,nimeni nu face curatenie in porcaria asta?erau unii care indemnau romanii sa se mute in sectoarele Bucurestiului sa ii voteze pe ei.Si nimic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger