AcasăPoliticaPatriarhul Daniel îi arată pisica lui Orban. Cade Guvernul? Ce planuri are...

Patriarhul Daniel îi arată pisica lui Orban. Cade Guvernul? Ce planuri are BOR

patriarhul danielPatriarhul Daniel îi arată pisica lui Orban. Cade Guvernul? Ce planuri are BOR / foto: ActiveNews

Patriarhul Daniel are o previziune în ceea ce privește viitorul Guvernului liberal, condus de Ludovic Orban. Șeful Bisericii Ortodoxe Române crede că actualul executiv va cădea în curând, pentru simplu motiv că a interzis pelerinajul din Capitală.

Patriarhul spune că regimul comunist a căzut, după ce, în anul 1989, au interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou.

„În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște motivând că în aceeași, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale și astfel patriarhul Teoctist, vrednic de pomenire, a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe.

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, la Palatul Patriarhiei, a fost înființat centru de radio al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora. Prin aceasta vedem că Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Fraților, nu vă lăsați păcăliți, Dumnezeu nu se lasă batjocorit, iar dreptatea sa se arată atunci când el dorește îndreptarea oamenilor”, este mesajul transmis de Patriarhul Daniel Guvernului Orban.

Ultima zi a pelerinajului de Sf. Dumitru

Este ultima zi de pelerinaj în Capitală și poate cea mai importantă, mai ales că astăzi îl prăznuim pe Sf. Dimitrie, ocrotitorul Bucureștiului. Până acum, pe la racla cu sfintele moaște au trecut peste 27.000 de persoane.

Pandemia de coronavirus a impus reguli stricte în ceea ce privește pelerinajul la Sfântul Dimitrie cel Nou. La pelerinaj au putut participa numai bucureștenii. Mai exact, participarea este limitată strict la cei care pot face dovada cu buletinul că au rezidența în București.

Și președintele PSD și al Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a venit la pelerinajul de Sfântul Dimitrie de la Patriarhie, potrivit PSD a stat pe scena special amenajată pentru slujba ținută chiar de Patriarhul Daniel.

author avatar
Andreea Vlad
949 afisari

2 COMENTARII

  1. Andreea , nu ajungem nicaieri cu asemenea atitudini si luari de pozitii , Orban poate si el sa-i arate pisica neagra lui Daniel , are destui asi in manca , e nevoie de concordie si stapanirea orgollilor marunte . Dumnezeu ne stie bine pe fiecare dintre noi cate parale facem si nu marseaza la afurisenii straine credintei , ala de era vrednic repara masini la garajul penitenciarului . Oricum , comparatia patriarhului cu perioada comunista este complet fortata si nelalocul ei ,” previziunile ” lui Daniel il coboara in ochii credinciosilor si ii arata uratenia sufleteasca . Da , pandemia loveste si clerul la punga , dar de aici sa deviezi in halul asta nu face cinste unui inalt prelat , s-a coborat stacheta nepermis de jos !

  2. TRIBUNALUL BUCURESTI A DECIS AZI , 27 0CTOMBRIE 2020 , PRIN SENTINTA DEFINITIVA , SA VALIDEZE MANDATUL DE PRIMAR AL SECTORULUI 1 BUCURESTI AL LUI CLOTILDE ARMAND , RESPINGAND TOATE APELURILE LUI TUDORACHE SI GASCA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger