AcasăPoliticaPasul pregătit de PSD, în contextul COVID. Propunerea legislativă vizează testarea periodică...

Pasul pregătit de PSD, în contextul COVID. Propunerea legislativă vizează testarea periodică gratuită a elevilor

Pasul pregătit de PSD, în contextul COVID. Propunerea legislativă vizează testarea periodică gratuită a elevilor

Situația generată de SARS – CoV – 2 continuă să fie în atenția autorităților, dar și a politicienilor, nemaivorbind despre elevi și cadre didactice, care stau cu ochii pe anunțurile oficiale, pentru a afla ce decizii oficiale se iau în privința desfășurării, în format fizic, a cursurilor din școli.

În acest context, social-democrații conduși de către Marcel Ciolacu fac trimitere la testarea elevilor, pentru COVID-19. Și anume, s-a aflat, în această a doua zi a săptămânii, că ”PSD va iniția o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor astfel încât unitățile școlare să poată continua desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, în condiții de siguranță”.

De unde fonduri pentru teste

Totodată, social-democrații susțin că inițiativa ”va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România”. Și că ”efectuarea testelor rapide se va putea face la cabinetele școlare, acolo unde acestea există și funcționează, la medicul de familie sau la alți furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate”.

Și tot în comunicatul de presă remis marți se menționează că ”fondurile necesare pentru achiziția testelor și pentru administrarea acestora va fi asigurată din Fondul de rezervă al guvernului”.

PSD: Testarea periodică a elevilor reprezintă o măsură absolut necesară

Nu în ultimul rând, prin intermediul mesajului făcut public în această a doua zi a săptămânii, reprezentanții PSD-ului susțin că ”în condițiile în care varianta Delta a virusului este mult mai contagioasă, inclusiv în rândul copiilor și adolescenților, și ținând cont că elevii sub 12 ani nu au opțiunea vaccinării anti-COVID-19, testarea periodică a elevilor reprezintă o măsură absolut necesară pentru combaterea transmiterii virusului în unitățile de învățământ.”

GCS: 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19)

Din bilanțul COVID anunțat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), marți, 21 septembrie, reies următoarele: ”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

De asemenea, în bilanțul oficial din 21 septembrie au fost raportate 129 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Totodată, în comunicarea oficială venită de la GCS s-a menționat faptul că ”în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.334. Dintre acestea, 990 sunt internate la ATI” și că ”din totalul pacienților internați, 229 sunt minori, 209 fiind internați în secții și 20 la ATI”.

113 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai elevilor, bai micutilor, vedeti ca voi sunteti noua categorie de carne de tun a criminalilor astia ordinari, ei cauta intre voi pe cei cativa cu un anumit ADN, de asta va ia pe toti la gramada, lucruri din astea pur naziste si pur ariane se pot face numai in vremuri foarte tulburi ca cel din prezent, asa ca atentie mare, bai elevilor, sa nu va prinda astia cu ceva, ca de ajungeti la auschwitz-urile lor, apoi aia sunteti, de acolo numai iesiti voi, decat ca si donatori de organe !! Ha ha ha 🙂 Bai, s-a cam terminat cu sistemul de educatie, si mai ales de sanatate, ele exista numai pentru cei 1 % care conduc lumea, ei fiind miliardarii lumii, pentru ei legile nu se aplica, ei fiind legea !! Asta e, bai elevilor, pana ce incepe razboiul fiecare e poe cont propriu, apoi se vor forma noi clanuri si caste dintre cei foarte putini ramasi, in conditii de secol 15, fiindca acolo ne vom trezi dupa marele macel ce e langa colt !! Si nu uitati, bai puslamalelor anemici: Vaxin Macht Frei, ca la Birkenau 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger