AcasăPoliticaPasul făcut de PSD în Parlament. Vizează indemnizaţiile din consiliile de administraţie...

Pasul făcut de PSD în Parlament. Vizează indemnizaţiile din consiliile de administraţie ale companiilor de stat. ”Să punem cap dezmăţului” – VIDEO

Pasul făcut de PSD în Parlament. Vizează indemnizaţiile din consiliile de administraţie ale companiilor de stat. ”Să punem cap dezmăţului” - VIDEO

Social-democrații au depus, în Parlament, mai exact la Camera Superioară a Legislativului, o propunere legislativă ce ar viza, între altele, plafonarea indemnizațiilor membrilor consiliilor de administraţie ale companiilor de stat.

Un anunț în acest sens a venit, marți, de la deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii. ”Vedem în ultima perioadă cum, practic, discursul lui Emil Boc din perioada 2010, cu ‘nu am bani’, se întoarce tot mai mult la actuala guvernare. Ne-am gândit să le dăm o mână de ajutor, să venim în sprijinul lor pentru că tot ne-au promis reforme şi nu fac nimic.

În acest scop, PSD a înregistrat ieri (luni-n.n) la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, un proiect de lege care îşi propune plafonarea indemnizaţiilor din consiliile de administraţie ale companiilor de stat şi acolo unde statul este acţionar majoritar, precum şi numărul de mandate concomitente să nu fie mai mult de două pe o persoană fizică.

Plafonarea se face la nivelul salariului mediu brut pe ţară. (…) În acest mod poate îşi vor da seama guvernanţii că vor avea şi bani pentru majorarea alocaţiilor”, a precizat Budăi, aflat la Palatul Parlamentului.

Apel: PNL şi USR să vină alături de noi la această reformă

Social-democratul aflat în postura de vicepreședinte al Camerei deputaților le-a transmis și un mesaj reprezentanților principalelor formațiuni din cadrul Coaliției de Guvernare, respectiv liberalilor și useriștilor.

”Facem apel la PNL şi USR să vină alături de noi la această reformă şi să eficientizăm cheltuirea banului public, astfel încât să punem cap, practic, dezmăţului din consiliile de administraţie din companiile de stat.

Dacă nu o vor face, înseamnă că îşi doresc în continuare ca pilele, rudele politice şi aşa mai departe să se înfrupte de acolo, în detrimentul pensionarilor, în detrimentul copiilor şi al salariaţilor”, a mai declarat Marius Budăi.

Firea, despre planul PSD: Un proiect de lege care să oblige guvernul cinic să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020

Precizările social-democratului Bădăi vin pe fondul recentelor critici formulate de către colega sa de partid, Gabriela Firea, la adresa lui Florin Cîțu, Ludovic Orban și a Ralucăi Turcan, actualul ministru al Muncii, pe tema alocațiilor. De altfel, Firea a subliniat că în perioada imediat următoare, PSD-ul va depune în Parlament un proiect de lege în această privință.

”Depunem săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige guvernul cinic să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități. Ce ar mai fi de spus despre decizia celor de la putere de a anula majorările la alocațiile pentru copii? Trist!”, a transmis Firea, marți, 8 iunie, pe Facebook. Citiți detalii AICI.

331 afisari

3 COMENTARII

  1. Oho…ho…ho.. stati sa vedeti cum au modificat Codul administrativ !
    UAT urile, respectiv consiliile locale au liber la jecmanit terenurile statului.Au liber sa si le intabuleze pe localitatea respectiva si primarii micute sa devina mari proprietare de sute de metri patrati de terenuri ale statului !
    Dupa care.intr un consiliu local micut….micut si nebagat in seama se vor trece in domrniul privat…dupa care se.va vinde….si la est…si la vest….si la sud si.mai la nord…sau vor fi date in concesiune pe vreo 99 ani….sau vor trece direct in proprietatea posesorilor(cum au trecut terenurile lacasurilor de cult).

  2. Cum plm sunt firme de stat cu datorii de zeci de milioane la buget dar care platesc regeste membrii CA?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger