AcasăPoliticaPasul făcut de primarul Nicușor Dan, după tragedia de la Victor Babeș

Pasul făcut de primarul Nicușor Dan, după tragedia de la Victor Babeș

Pasul făcut de primarul Nicușor Dan, după tragedia de la Victor Babeș (sursa foto: Facebook)

Într-o primă reacție avută pe marginea celor întâmplate la secția mobilă de ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, primarul Bucureștilor a transmis că a fost sesizat Parchetul.

Într-un scurt mesaj transmis pe o rețea de socializare, Nicușor Dan a adresat condoleanțe apropiaților celor trei pacienți care au pierit. ”În această (luni-n.n) seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi (luni-n.n)”, stă scris pe pagina de Facebook a edilului Capitalei.

Primarul susține că e nevoie ca vinovații pentru cele întâmplate să fie pedepsiți. Și a anunțat sesizarea organelor legii. ”Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, adaugă Nicușor Dan.

Primele precizări de la DSU

Din câte au transmis în primă fază reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, cu referire la cele întâmplate la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă aflată în curtea Institutului Național Victor Babeș din Capitală, se pare că ar fi apărut o avarie la ventilatoarele din TIR-ul ATI. Trei dintre cei 8 pacienți internați în acea unitate mobilă au pierit, iar ceilalți cinci au fost transferați – unul în spitalul Victor Babeș, iar ceilalți la alte unități spitalicești.

”Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului”, au precizat reprezentanții DSU, via Facebook.

354 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger