AcasăPoliticaPasul anunțat de PSD: proiect de lege privind plafonarea prețului la energie....

Pasul anunțat de PSD: proiect de lege privind plafonarea prețului la energie. Tudose: Guvernul trebuie să se apuce un pic de treabă – VIDEO

Pasul anunțat de PSD: proiect de lege privind plafonarea prețului la energie. Tudose: Guvernul trebuie să se apuce un pic de treabă - VIDEO (sursa foto.: psd.ro)

Pe fondul îngrijorărilor existente în rândul românilor cu privire la prețul la energie și la cuantumul facturilor la această utilitate, s-a aflat ce vor să facă parlamentarii social-democrații în Parlament.

Mai exact, faptul că principala formațiune de opoziție urmează să depună ”astăzi sau mâine”un proiect de lege privind plafonarea prețului la energie în România, din câte a anunțat, miercuri, 15 septembrie, vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, într-o conferință de presă.

”Principiile de bază sunt următoarele: plafonarea pentru șase luni a prețului, la o medie pe ultimele șase luni de la momentul intrării în vigoare a legii. Va fi creat un fond la Ministerul Energiei, care să compenseze pierderile la furnizori. Contul acela va fi alimentat de către bugetul de stat, o parte, și o parte de către sumele luate de la producătorii de energie – 50% din profitul fiscal declarat”, a detaliat Tudose.

Vicepreședintele PSD: Au lăsat piața liberă exact în cel mai prost moment cu putință

În acest context, prin vocea europarlamentarului PSD, social-democrații au ales să atragă atenția Executivului că “aceasta este o soluție temporară, o soluție la adăpostul căreia Guvernul trebuie să se apuce un pic de treabă”.

În fapt, au lăsat piața liberă exact în cel mai prost moment cu putință, momentul în care producția națională este mult sub necesar, și atunci, ca orice piață, a luat-o razna, fiind bătaia pe marfă, pe materia primă”, a mai fost auzit spunând Mihai Tudose.

Firea a adus în atenție exemplul Spaniei

În cursul zilei precedente, fosta șefă social-democrată de la Primăria Capitalei făcuse referire, la rândul său, la pasul pregătit de PSD. Și a adus în discuție exemplul Spaniei.

”Măsură concretă pentru protejarea românilor de apocalipsa prețurilor la energie! Susținem necesitatea plafonării acestor prețuri și pregătim un proiect de lege distinct în acest sens. Nu este deloc adevărat că în Uniunea Europeană nu se mai pot plafona prețurile energiei! O dovedește Spania, care tocmai a anunțat public faptul că ia măsuri pentru reducerea facturilor prin plafonarea prețurilor gazelor naturale”, a scris Gabriela Firea, marți, pe Facebook.

Pe lângă critici aduse Executivului Cîțu, Firea a anunțat că parlamentarii social-democrați au pus la punct un proiect de lege privind plafonarea prețurilor la energie.

”În loc să ia măsurile urgente permise de legislația existentă și să ușureze povara imensă a facturilor crescute artificial la electricitate și gaz, guvernul e preocupat de răfuielile politice pe funcții, bani și putere.

În aceste condiții, parlamentarii social-democrați au pregătit și urmează să anunțe public, în cel mai scurt timp, un proiect de lege care SĂ IMPUNĂ guvernului un mecanism de plafonare a prețurilor energiei care se activează automat, pe o perioadă limitată de timp, atunci când se înregistrează salturi aberante, așa cum este în prezent.

Plafonarea prețurilor la energie este o soluție necesară, în acest moment!”, a mai transmis Firea, marți după-amiază.

104 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger