AcasăPoliticaPas în spate din direcția USR PLUS, înaintea noilor discuții din Coaliție:...

Pas în spate din direcția USR PLUS, înaintea noilor discuții din Coaliție: ”Dacă vedem că…”

Pas în spate din direcția USR PLUS, înaintea noilor discuții din Coaliție: ”Dacă vedem că...” (foto: Facebook/Ionuț Moșteanu)

Un semnal important – înaintea celei de-a doua runde de discuții de la nivelul Coaliției, programate pentru marți după-amiază – s-a desprins din declarațiile liderului deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu. Totul, în contextul în care zilele trecute se anunțase cât se poate de clar de la vârful alianței, pe fondul nemulțumirilor generate de demiterea lui Vlad Voiculescu de la șefia Ministerului Sănătății, că liberalul Florin Cîțu nu mai are sprijin pentru funcția de premier.

”E foarte important să reașezăm această coaliție pe niște baze solide de colaborare loială și colegială între parteneri (…) Repet, mergem mai departe doar dacă ne asigurăm că funcționăm toți împreună în această coaliție – toate partidele, toți membrii Executivului – și toți vâslesc în același ritm”, a precizat liderul deputaților USR PLUS, marți, la Digi24.

Care e, mai nou, varianta luată în calcul de USR PLUS

”Poate fi o variantă” – a sunat răspunsul pe care l-a dat Moșteanu, întrebat dacă s-ar putea merge mai departe cu Florin Cîțu premier. Tocmai pe fondul declarațiilor care conturau ipoteza fix contrarie.

”Dacă vedem că dânsul se așază din nou la masă și ne respectă – până la urmă despre asta e vorba, despre respect. Discutăm (…). Noi am intrat în povestea asta ca să facem niște reforme. Am auzit de multe ori cuvântul reformă din gura premierului Cîțu și chiar vrem să vedem și noi că chiar sprijină fiecare ministru în fiecare încercare de reformă, indiferent de culoarea politică a ministrului”, a completat Moșteanu.

Orban: Nu poți să schimbi premierul numai pentru că nu-i convine unui partid din coaliție

Recent, liderul PNL, Ludovic Orban, fusese cât se poate de clar când anunțase sprijinul liberalilor pentru actualul prim-ministru, Florin Cîțu. ”Premierul beneficiază de susţinere totală. Nici nu se pune în discuţie, vreo secundă, schimbarea configuraţiei politice. Noi nu ne jucăm cu România.

Când am hotărât că premierul acestui Guvern este Florin Cîţu, suntem consecvenţi, serioşi şi mergem mai departe. Îndemnul nostru pentru toţi partenerii din coaliţie este să lăsăm de-o parte ceea ce ne separă şi să ne concentrăm pe ceea ce aşteaptă românii de la noi şi anume să asigurăm o bună guvernare”, transmisese Orban, luni, pe Facebook.

Anterior, în 17 aprilie, liderul PNL le transmisese celor de la USR PLUS un mesaj ferm, cu privire la Cîțu. ”Coaliția merge mai departe. (…) În ceea ce privește condițiile, răspunsul meu este foarte clar, coaliția a stabilit candidatul la funcția de prim-ministru, chiar aș putea să spun că preferința pentru colegul și prietenul meu, Florin Cîțu, în poziția de premier, i-a aparținut USR-PLUS. Nu poți să schimbi premierul numai pentru că nu-i convine unui partid din coaliție, că a fost schimbat un ministru lipsit de performanță, în mod evident, căruia opinia publică i-a apreciat în mod negativ gafele și lipsa de performanță. Așteptăm nominalizarea unui ministru care să facă lucrurile care, într-adevăr, sunt foarte importante”, stă scris pe pagina de Facebook a fostului premier Orban.

227 afisari

2 COMENTARII

  1. 1. Oferta de succes: oportunitate de castig.
    Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber.
    Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate, invatam totul impreuna! Se semneaza un contract in original, trimis prin posta. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Pentru detalii, contactati-ne pe adresa de e-mail: activitatecompletonline@gmail.com

  2. nu pleaca cainele de la macelarie e o zicala!!!!!!!!!! astia vor acum sa i dea cu ranga lui catu peste mana sa semneze ca vor fi mai multi premieri nu doar ca acum ca doar se comporta ei nu au decta interesele lor de grupuri fiecare nicio treaba cu romanii care le dau salarii!!!!!!!!!!barna o tine mereu cu exoresia ca il intereseaza de dupa guvernare adica parjolirea sau ce????????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger