AcasăPoliticaPartidul care l-a pus la colț pe președinte

Partidul care l-a pus la colț pe președinte

Alianța pentru Unirea Românilor a rezervat cele mai neașteptate surprize la alegerile parlamentare. Scoruri spre 10 la sută, dacă nu și mai mult. A dat peste cap toate pariurile și toate cotațiile politice. Nesemnificativ până înainte de fatidica zi de 6 decembrie 2020. După, un fel de erou de care toți simt nevoia să se îndrăgostească. Și cum să nu-i apuce iubirea, din moment ce rezultatele obținute atrag ca un magnet când vine vorba de alianțe.

Dar AUR a pus tuturor pumnul în gură încă din prima zi. Nu vrea alianțe cu nimeni. Nu vrea la guvernare. Nu este interesat de mizeria politicii în care alții se scaldă cu plăcere. Principalul lucru pentru care luptă este unirea cu Moldova. Restul sunt plăceri nevinovate, o ceartă cu jandarmii, un scandal cu poliția care i se pune de-a latul ba că nu are mască, ba că vrea la pelerinaj de moaște importante, ba o prelegere de Drept Constituțional pe înțelesul milițienilor, ba amenințări cu procese pentru plutonierii prea obraznici, care nu înțeleg nimic din viețile și tainele sfinților.

AUR luptă pentru ceea ce alte partide nu s-au gândit că merită. Planul de Reziliență? Dă-l dracului, întâi drepturile cetățeanului. „România Educată”, în lectura gângavă a lui Iohannis? Hai lasă-mă! Și cu libertățile românilor cum rămâne? Este și pro rus, și finanțat de CIA, și  anti Merkel, și anti Iohannis, și anti NATO și UE. Este tot ce le vine la gură detractorilor profesioniști, supărați că și-a permis să aibă asemenea scoruri la alegeri. În realitate, este palma dată peste orgoliul și ceafa rozosină a lui Iohannis, pumnul dat liberalilor în doctrina de pripas, flegma aruncată în ochii USR, șutul bine țintit în falca PLUS. Dar este, în egală măsură, și fenta venită din spate, peste gleznele lui Ciolacu, căruia îi face cunoștință cu împiedicarea în propria-i adulare și teamă de a guverna.

AUR nu prea pare a fi dus la biserică. Mă rog, doar la momentele când se poate face campanie a dat mai des pe acolo.  Nu-i iubește nici pe liberali, nici pe social democrați. AUR este cel care a arătat că nemulțumiții pot avea partidul lor, chiar dacă sunt huliți că n-au auzit de Aristarh din Samothrace. Uite de aia nu mai poate George Simion, liderul. AUR este partidul care l-a pus pe Iohannis la colț. Și nu numai pe el.

author avatar
Valentin Boeru
4.618 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger