AcasăPoliticaPartidul AUR loveşte din nou! De data asta, ne bagă într-un SCANDAL...

Partidul AUR loveşte din nou! De data asta, ne bagă într-un SCANDAL diplomatic cu Rusia!

George SimionPartidul AUR loveşte din nou! De data asta, ne bagă într-un SCANDAL diplomatic cu Rusia!

Surpriza de la alegerile parlamentare 2020 face ce face şi dă cu bâta-n baltă! Acum, a gafat-o chiar liderul formaţiunii, George Simion.

Câteva declaraţii controversate ale acestuia au atras furia Rusiei. George Simion a afirmat într-un interviu că România trebuie „să se lupte” cu Moscova şi că poporul rus este „un popor civilizat mai târziu”.

Trebuie să condiţionăm fiecare sprijin acordat peste Prut de primirea unor pachete de acţiuni, pe care statul român să le controleze în firmele de stat de acolo.

Trebuie să fim implicaţi economic, chiar dacă asta va atrage o opoziţie din partea Moscovei. La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, ruşii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot„, a spus Simion pentru ziarul Libertatea.

Cum au reacţionat ruşii?

Ambasada Rusiei consideră că oamenii de la AUR încearcă să provoace. „Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declaraţiile private provocatoare şi opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu ştiu ce este cultura politică.

Rusia urmăreşte, în mod consecvent, strategia de neingerinţă în afacerile interne ale altor ţări şi îşi demonstrează disponibilitatea de a menţine o relaţie bazată pe drepturi egale”, a precizat Ambasada Rusiei la Bucureşti, care a continuat:

Totodată, Serviciul de Presă al Ambasadei constată că este imposibil să nu fie remarcată ignoranţa istorică flagrantă a personajului menţionat, sau obsesia lui patologică de a falsifica istoria relaţiilor ruso-române. Astfel de abordare contrazice şi faptele istorice incontestabile”.

Cine este George Simion, liderul AUR?

George Simion, co-președinte al partidului Alianța pentru Unirea Românilor, nu este la prima candidatură, în schimb este prima dată când reușește să treacă pragul electoral, și încă în mod spectaculos.

El a candidat, fără succes, și la alegerile europarlamentare din 2010. Biografia lui este presărată cu acțiuni controversate, iar declarația de avere este o coală albă de hârtie.

George Simion are 34 de ani și s-a născut în Focșani. El a absolvit Colegiul Gheorghe Lazăr din Bucureștiat, a urmat cursurile Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București, apoi a făcut un masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea „Crimele comunismului”.

author avatar
Andrei Ștefan
807 afisari

7 COMENTARII

  1. Acum inteleg de ce ziceau unii ziaristi ca AUR este un partid tiganesc, limbajul de mahala confirma zvonul.
    Fotografia este si ea edificatoare la randul ei… atractia spre culori vii si puternice.

  2. andrei stefa soroșistu de la national impreuna cu jacota și alte japițe nu zicea ca AUR e cu rușii??? Acu zic ca na baga in scandal diplomatic cu rușii?? marș de aici ma sugator la țîța lu soroș !

  3. Pai, e vorba de o lupta diplomatica abandonata. Rusul de baza e un om linistit si inteligent înțelege repede. Licheaua marxista rusa intelenita e urat mirositoare .

  4. Sau faceti ca proastele moderatoare neamendate pt buget. Le zice de 1000x ca is conservatori, fonfaitele ca da uite radicalismul extremist ultraortodox…
    Tu proastelor!
    Nu exista decat ortodox. Cand ai face popa pomana lu ma-ta nu e nimic mai mult sau mai putin i doar pomana lu ma-ta si atat, care i ortodoxa si atat. Dumnezeu sa le ierte de proaste si pe ele!

  5. Cred ca tovarășul Simion este doar o sluga. Caciula este prea mare pentru el . La 34 ani ar putea “ ascuții creioane “ dar este greu sa conduci un partid . Mai ales dacă ești ghidonat de alții !! Și colegul – copreședinte cam tot acolo este !!
    România ar putea renaște ; dar cu oameni Onești , nu cu slugi ; indiferent la cine slugăresc / est sau vest !!

  6. Pai pana acum scrieai ca este prorus, acum ne bagă in gura rușilor? Ori esti tâmpit, ori te prefaci? In afara de a arunca cu mocirla la comanda ce mai știți? Vai de mama voastră si de interpretările voastre

  7. Joh annus nu avea cum sa nu stie de AUR, ca este informat curent, da e apa mica in zona Cotroceni, cu siguranta ca tot acel Joh annus se crede un geniu, dar dupa ceea ce face e mai …. ca Mos Gerila

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger