AcasăPoliticaPartidul AUR a reacţionat dur după ce Florin Cîțu l-a demis pe...

Partidul AUR a reacţionat dur după ce Florin Cîțu l-a demis pe Octav Bjoza

tarziuPartidul AUR a reacţionat dur după ce Florin Cîțu l-a demis pe Octav Bjoza

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că a decis demiterea lui Octav Bjoza din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat. 

Motivul? Pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989, având în vedere abordarea „incompatibilă” cu statutul acestuia de înalt responsabil al Guvernului, prin „punerea în discuţie a dimensiunilor Holocaustului” şi încercarea de a pune pe umerii comunităţii evreieşti „aducerea comunismului în România”.

În opinia premierului, încercarea lui Bjoza, preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România, de a aduce argumente pentru ca urmaşii criminalilor de război să beneficieze de drepturi din partea statului român reprezintă un afront adus celor care au suferit din cauza ororilor comunismului şi Holocaustului. ​

Claudiu Târziu a comparat Guvernul Cîțu cu „totalitarismul comunist”

Liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, a criticat marți Guvernul Florin Cîțu pentru demiterea lui Octav Bjoza.

Octav Bjoza a fost demis pe probleme ideologice. A fost executat pentru ca s-a dovedit incorect politic.

Domnia sa a ales sa-si apere colegii de suferinta, cei care au trecut prin inchisori si care azi sunt supusi unor noi condamnari venite din partea unui regim care se pretinde democratic.

Daca totalitarismul comunist a condamnat pe nedrept sute de mii de romani nu intelegem ca o guvernare liberala sa condamne din nou o parte a acestor detinuti politici din motive ideologice„, a declarat Claudiu Târziu în plenul Senatului.

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR), Octav Bjoza, a declarat că regretă faptul că premierul Florin Cîţu interpretează comunicatul AFDPR din 12 martie în sensul că organizaţia „ar avea ceva” cu etnia evreiască.

author avatar
Andrei Ștefan
430 afisari

2 COMENTARII

  1. el nu are cum sa conteste holocaustul e doar o minciuna pt ca insusi pe pielea lui a trait experienta asemanatoare pe care o compatimeste romanul catu!!!!!!!!!!stie cati ani de tratamente inumane a trait omul asta??????

  2. păi la 82 de ani ar putea sta acasa sa se odihneasca dupa atatea prin cate a trecut, nu?

Comments are closed.

Zenville