AcasăPoliticaParlamentari români, ”sechestrați” la un punct de control din Republica Moldova. AUR...

Parlamentari români, ”sechestrați” la un punct de control din Republica Moldova. AUR reclamă că nu primesc apă și hrană – VIDEO

Parlamentari români, ”sechestrați” la un punct de control din Republica Moldova. AUR reclamă că nu primesc apă și hrană - VIDEO

O situație reclamată de Alianța pentru Unirea Românilor ajunge în atenția publică.

Și anume, AUR susține că parlamentari români, din partea Alianței amintite, ”au fost agresați la așa-zisa ”vamă” de la Nistru, din localitatea Varnița, Republica Moldova, de cetățeni îmbrăcați în uniforme militare, unii având însemne ale Federației Ruse”.

Într-un comunicat remis joi, pe 24 iunie, din partea formațiunii conduse de către George Simion și Claudiu Târziu se precizează faptul că deputații și senatorii AUR s-au îndreptat către Varnița în urma sesizărilor făcute de participanții la Caravana AUR, blocată de aproape 24 de ore din drumul spre Tighina, unde intenționau să organizeze un eveniment electoral în cadrul campaniei pentru parlamentarele din 11 iulie.

”Deși formațiunile politice PSRM a lui Igor Dodon, PCRM a lui Vladimir Voronin și PAS, a cărui lider a fost Maia Sandu, au avut dreptul de a-și face campanie electorală în regiunea transnistreană, Alianța pentru Unirea Românilor este împiedicată să îi informeze pe cei 400.000 de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot în legătură cu programul său politic”, susțin cei de la AUR.

Cine sunt cei cinci parlamentari

Mai mult, se acuză faptul că cinci parlamentari ar fi sechestrați la punctul de control, fără să aibă acces la mâncare și la apă de băut.

”Parlamentarii Andrei Busuioc, Andrei Hangan, Daniel Gheorghe-Rusu, Dumitru Focșa și Ciprian Ciubuc, alături de candidați ai Alianței pentru Unirea Românilor, în frunte cu președintele AUR Republica Moldova Vlad Bilețchi, care efectuează cu autocarul de campanie un tur prin toate localitățile Republicii Moldova, sunt sechestrați la punctul de control ce separă orașul Varnița din raionul Anenii Noi de Tighina de separatiștii din regiunea transnistreană și li se refuză accesul la apă potabilă și hrană”, se mai scrie în comunicat.

author avatar
Andrei Coman
153 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma duc sa mediez situatia , dupa interventia mea , cei de la AUR vor fi tratati cu dulceata de stevie , e o neintelegere , granicerii nu stiu ca sunt de-ai nostri .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger