AcasăPoliticaPSD pierde trei voturi chiar în ziua moțiunii: Carmen Dan, în izolare...

PSD pierde trei voturi chiar în ziua moțiunii: Carmen Dan, în izolare iar Cătălin Rădulescu, internat în spital. Un deputat se află în carantină

Parlamentar PSD, băgat în carantină chiar înainte de moțiune. Social-democrații mai pierd un vot

Un parlamentar PSD a intrat în carantină pentru 14 zile chiar înainte de dezbaterea și votarea moțiunii împotriva Guvernului Orban, care au loc luni, 31 august, începând cu ora 14:00. Vorbim despre Adrian Todor, plasat în carantină după ce s-a constat că a fost contact al unei persoane confirmate cu noul coronavirus.

Senatorul PSD Carmen Dan a anunțat pe Facebook că se află în izolare după ce mama sa a fost diagnosticată pozitiv cu noul COVID-19 iar deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu se află internat în spital din cauza bronșitei.

Carmen Dan, în izolare

„După o săptămână extrem de agitată, cu griji și gânduri de toate felurile legate de starea de sănătate a mamei mele, care în cursul săptămânii trecute a fost testată și ulterior confirmată cu virusul SARS-COV-2, astăzi se conturează a fi o zi de tristă amintire, atât din punct de vedere personal, cât, mai ales, politic.

Confirm astfel zvonurile conform cărora eu astăzi nu voi fi prezentă în Parlamentul României pentru a vota alături de colegii mei pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. În oricare alte condiții, nu cred că e nevoie să asigur pe nimeni că aș fi fost acolo. O fractură de mână sau de picior, o răceală mai mult sau mai puțin banală sau orice altă problemă de acest gen nu m-ar fi oprit să ajung în Parlament.

Altfel spus, în aceeași zi în care mama a fost confirmată eu am fost testată, iar rezultatul este negativ. Nu am simptome de niciun fel, doar că legea îmi impune să stau în autoizolare, lucru pe care îl voi respecta!”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Cătălin Rădulescu, în spital din cauza bronșitei: I s-ar fi promis un loc pe listele PNL

La rândul său, deputatul Cătălin Rădulescu a confirmat pentru Digi24 faptul că se află internat, deci va lipsi de la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Însă, surse din interiorul partidului susțin că deputatului i s-a făcut promisiunea că are un loc asigurat pe listele PNL, însă doar dacă va lipsi de la vot.

Astfel, potrivit surselor din partid citate de Digi24, acesta va lipsi de la votarea moțiunii de cenzură, ceea ce înseamnă că, foarte probabil, social-democrații au pierdut un vot.

Parlamentar PSD, în carantină pentru 14 zile

Până la momentul transmiterii acestei știri, conducerea PSD a informat că acesta este sigurul caz și a anunțat că toți ceilalți parlamentari social-democrați vor participa la dezbatere și vot.

Moțiunea de cenzură – „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” – inițiată de 205 senatori și deputați urmează să fie dezbătută și supusă votului în cadrul ședinței comune a celor doua Camere, cu începere de la ora 14. Deja PSD-ul, Pro România și ALDE au anunțat că vor vota moțiunea, nu și USR-ul. Useriștii nu vor participa la vot, din câte a anunțat liderul formațiunii.

Încrezător că moțiunea va trece, liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara, în seara de dinaintea dezbaterii demersului inițiat de principalul partid de opoziție, că e de părare că „este un act de patriotism în acest moment votarea aceste moţiuni de cenzură şi plecarea acestui Guvern”.

„Totul este într-o logică electorală”

Explicând rațiunile care au dus la depunerea moțiunii la adresa Executivului condus de către Ludovic Orban, Ciolacu a adus în discuție felul în care Guvernul a gestionat criza provocată de noul coronavirus. „Haosul în acest moment se vede, este evident. Cea mai mare provocare a românilor este deschiderea şcolilor şi vedem că nici în acest moment, nimeni nu ştie (…) cum se va desfăşura acest eveniment. Nu sunt măşti, nu sunt teste făcute la profesori, (…) la personalul auxiliar. Părinţii sunt speriaţi ce se întâmplă. (…) Cred că e suficient cât s-a furat, cât de prost a fost gestionată pandemia şi nu numai”, a susținut liderul PSD, duminică seară, într-o intervenție la Antena3.

Orban: Moțiunea, în afara cadrului constituțional

Pe de altă parte, premierul a adus din nou în discuție, la un alt post TV, momentul depunerii moțiunii și faptul că Guvernul s-a adresat Curții Constituționale. „Din ce am simțit, vor să treacă această moțiune, dar nu ar fi vrut, nu ar fi trebuit să ne apărăm cu atâta energie. (…) PSD și-a dovedit încă o dată ”originalitatea”. (…) În 30 de ani, pentru prima dată au băgat o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. (…) Din punctul nostru de vedere, această moțiune este în afara cadrului constituțional, motiv pentru care am sesizat CCR”, a declarat Ludovic Orban, la postul B1TV.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
185 afisari

4 COMENTARII

  1. ce inseamna ”contact ” stie cineva? Daca pe trotuar trece un cunoscut saluta si pleaca mai departe eu aud apoi ca e infectat intru in carantina cu toate ca purtam masca si nu m-am apropiat de el la mai putin de 1,5 m ?
    Stie cineva sa ma lamureasca? Multumesc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger