AcasăPoliticaParlamendarii au dat undă verde angajărilor la stat. Ce posturi rămân, totuşi,...

Parlamendarii au dat undă verde angajărilor la stat. Ce posturi rămân, totuşi, BLOCATE

Camera Deputaților a adoptat ordonanţa de urgenţă 80/2022 prin care se va putea angaja personal pe posturile vacante sau temporar vacante din instituții publice precum Parlamentul, Administrația Prezidențială, ministere și alte instituții publice.

OUG privind reglementarea unor măsuri în domeniul ocupării posturilor în sectorul bugetar a fost primit 241 de voturi în favoare, 2 împotrivă și 31 de abțineri.

Prin excepție s-a permis ocuparea posturilor vacante, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, în cazul ministerelor Dezvoltării și Educației.

Autorităţile trebuie să explice de ce nu angajează

Ordonanţa instituie unele excepţii de la această suspendare pentru posturile unice din instituţiile şi autorităţile publice.

Totodată, cu titlu de excepţie, în cazuri temeinic justificate, se preconizează aprobarea organizării de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului, cu justificarea necesităţii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în buget.

Prin excepţie, în cadrul instituţiilor şi/sau autorităţilor publice poate fi încadrat personal cu contract individual de muncă pe durată determinată, pe posturi în afara organigramei, prin act administrativ al conducătorului instituţiei, în conformitate cu dispoziţiile art.16 alin.(10) – (106) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, mai prevede amendamentul.

Camera Deputaţilor este for decizional.

author avatar
Andrei Ștefan
951 afisari

7 COMENTARII

  1. SE VEDE CĂ AU REVENIT ȘOBOLANII ÎMPUȚII DE PÎZÎDIȘTI!!!! IAR SE ANGAJEAZĂ COHORTE DE PARAZIȚI!!!

    HUUUUOOOOO U.S.L.-UL!!!

  2. Hello ! E o mare diferenta intre angajarea pe posturi vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice si….
    pe posturi în afara organigramei !
    Pentru ca posturile din afara organigramei nu sunt imperios necesare insitutitiei ,ci doar angajarilor caldute…cu fise de post de o juma’ de pagina, sufocand birourile.

  3. MAI LEPRELOR , voi in SPARLAMENT trebuia sa fiti max 300 si sunteti dublu ,din 2009 pana azi va stergeti la cur cu referendumul !.
    Ce sa invarta aia pe care vreti sa-i angajati ?,sa taie frunze la caini ? ,sa va faca piata ? ,sa va incalzeasca patul ?, sa va faca spiciurile ?,
    or v-au crescut progeniturile si ca sa nu bata carciumile si bordelurile vreti sa -si faca veacul la caldura.
    Pentru aia voi furati banii din buget !.
    Nu sunteti instare sa finalizati IERNUTUL si sa-l puneti in functiune ca sa mai scadem importul de energie ,dar aveti bani de cresteri salariale in administratiile locale ! si pentru cotizatiile lunare la americani !. Ce guverne de rahat moseste Johanis !.

    • Absolventii de tarabe ? ,de analfabeti e Romania plina !,fabicile de diplome si zisi specialisti produc la greu hahalere,facat de timpul pierdut si de tinerii car puteau ajunge ceva in viata.
      Romania are nevoie de tineri educati ,de tineri responsabili .Tineretul este bogatia tarii si viitorul .
      Nivelul de cunostinte ,bagajul minim cu care pleaca din universitati este nesatisfacator ,azi nu gasesti angajatori care sa-i formeze ,multi din cei care ar putea
      face cariera in Romania pleaca pentru todeauna din tara.
      Vezi cei angajati la stat niste incurca lume ,de performanta nici gand ,majoritatea angajati cu pile,relatii sau cu bani.

  4. 1-recomand angajarea de fotbalisti.
    Vine iarna , sa mananca si gura lor pe iarna ceva.
    Tot nu stiu nimic… s-ar califica.
    Au vaoarea daa de Ciolacu, Ciuca , Ct, Caciu etc
    2- recomand ca facultatile sa dea grade de competenta la finalizarea studiilor
    ASE – 1, 2 , 3 Citi
    Mediu – 1, 2, 3 Ciolaci
    3 Management , eventual studii militare – 1, 2, 3 Ciuci
    4-MBA- 1, 2, 3 Joiani

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger