AcasăPoliticaPanică uriașă în PSD. Gabriela Firea, anunț-bombă! „Nu mai candidez!”

Panică uriașă în PSD. Gabriela Firea, anunț-bombă! „Nu mai candidez!”

Gabriela FireaGabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a făcut, marți seară, la postul Antena 3, un anunț la care nimeni nu se aștepta.

Firea a spus că, în cazul în care contracandidații săi, din partea de centru-stânga a eșichierului politic, Robert Negoiță sau Victor Ponta vor obține rezultate mai bune în sondaje decât ea, atunci se va retrage din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei.

„Eu, în această seară, în fața dumneavoastră, anunț că nu mai candidez la Primăria Capitalei, dacă pe flancul de centru și centru-stânga, au un procentaj mult mai mare decât mine. Dar, din toate studiile pe care noi le avem până în acest moment, realizate cu toate casele de sondare a opiniei publice, eu și președintele Klaus Iohannis, de patru ani, suntem pe rând, ori numărul 1, ori numărul 2, în încrederea populației, deci în încrederea românilor. Nu avea ce să se schimbe în ultima săptămână”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.

„Nu mă țin de scaun, nu m-am născut primar”

„Mi-am încheiat onorant un mandat de senator și am acoperit un mandat de primar general zic eu cu onoare. (…) Viața nu se termină cu funcția de primar al Capitalei (…) Nu este niciun fel de amenințare, șantaj politic și nici nu vreau să se speculeze că Gabriela Firea este supărată pe PSD. Eu sunt om de echipă. Dacă echipa noastră găsește un candidat mai bun, îi strâng mâna, îi fac și campanie și îi și spun tot ce are nevoie”, a mai zis Firea.

Victor Ponta confirmă toate zvonurile

De cealaltă parte, despre o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la Primăria Capitalei, acesta a spus că Robert Negoiță ar fi mai indicat să ajungă Primar General.

„Mi-aş dori, dar nu cred. Eu cred că ar fi un candidat bun. Şi fără să se alăture Pro România ar fi un candidat bun. Din ce am vorbit eu cu Robert, nu cred că va candida în acest an la Primăria Capitalei. Cred că va candida la Sectorul 3. Pe de altă parte, Robert Negoiţă – cu care am o relaţie foarte bună – l-am propus în 2012 când toată lumea spunea că nu poate fi bătut Liviu Negoiţă, e un primar foarte bun”, a răspuns Victor Ponta.

Reamintim că Robert Negoiţă a anunţat că nu va mai candida din partea PSD la alegerile locale de anul acesta.

„După aproape 20 de ani de când am început aventura politică, dedicându-mi toate energiile și priceperea unui partid de a cărei ideologie m-am simțit întotdeauna cel mai apropiat, a venit astăzi momentul să închei acest capitol. Anunț public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă”, a fost anunţul lui Negoiţă.

author avatar
Eli Dan Davidescu
577 afisari

4 COMENTARII

  1. „Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta. Sa aiba viziuni si spirit dezvoltat pentru afaceri publice si voluntariat si nu pentu afaceri mafiote. (Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica).
    Un popor nu se poate dezvolta fara a avea repere sau propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori sau principii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului respectiv.
    Din acest punct de vedere politica romaneasca postcomunista are o manifestare nefasta, DEZASTRUOASA.”
    Ioan PUSCASU

    • Lumea s-a dezmeticit , sondajele invocate de Firea sunt din ” Duminica Orbului ” , de pe vremea lui Ilici , acum se shimba de la o zi la alta . @ Nina : Da exemplu din ograda PSD de politician de elita ”distant , si incoruptibil dar cu picioarele pe pamant ca un om de stiinta , FARA INSTINCTE DE RECHIN , cu viziuni si spirit dezvoltat pentru afaceri publice SI NU PENTRU AFACERI MAFIOTE” . POTI ?

    • Eu fac nani intre hulubele lui Livia , cred ca a scapat un vant puturos , mi-a bulversat visele si m-a obligat sa-mi pun masca …..hihihihihihihihi…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger