AcasăPoliticaPână când va fi prelungită plafonarea tarifelor RCA. Anunțul premierului Ciolacu

Până când va fi prelungită plafonarea tarifelor RCA. Anunțul premierului Ciolacu

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Vin vești de ultim moment, pentru șoferi, de la vârful Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor la poliţele RCA până la sfârşitul anului.

Măsura de plafonare, care urmează să expire la data de 10 octombrie, va fi așadar prelungită.

Ciolacu: „Este o decizie justificată”

„Aprobăm astăzi și proiectul de hotărâre prin care prelungim până la finalul anului plafonarea tarifelor RCA. Este o decizie justificată, fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie”, a anunțat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de joi a Executivului.

Șeful Guvernului și, totodată, al PSD-ului a precizat că dacă nu va fi luată această măsură, tarifele vor crește tocmai în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Dacă nu continuăm plafonarea, vor crește tarife în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă” – a explicat Ciolacu.

Citiți și: Plafonarea RCA s-a făcut la tarife majorate cu 300%

De altfel, de la nivelul Palatului Victoria se anunțase public faptul că pe lista proiectelor de acte normative incluse pe agenda ședinței din 5 octombrie a Guvernului figurează un proiect de hotărâre de guvern „privind prelungirea perioadei de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie”.

author avatar
Andrei Coman
206 afisari

2 COMENTARII

  1. Care plafonare boss, ca eu am platit pana in 500 de lei 12 luni cu B8, iar anul asta am platit 980 de lei 12 luni tot cu B8. Unde dracu e plafonarea aia?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger