AcasăPoliticaORNISS refuză să dea detalii în cazul arestării lui Florin Cîțu în...

ORNISS refuză să dea detalii în cazul arestării lui Florin Cîțu în SUA. Cum motivează

Florin cituORNISS refuză să dea detalii în cazul arestării lui Florin Cîțu în SUA. Cum motivează

Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS) refuză să dea detalii în cazul arestării lui Florin Cîțu în SUA.

În urma unei solicitări din partea unei televiziuni, reprezentanții ORNISS au refuzat să dea detalii despre cazul arestării lui Florin Cîțu în SUA, motivând că informațiile sunt clasificate.

„Accesul la informațiile clasificate ce constituie secret de stat, respectiv secret de serviciu, potrivit unor serii de articole este garantat sub condiția validării alegerii sau numirii și a depunerii jurământului pentru o serie de persoane, mai exact președintele României, primul ministru, miniștri, deputați, senatori, judecători sau procurori.”, transmit cei de la ORNISS într-un comunicat.

Astfel, ORNISS refuză să spună presei dacă existau informații despre problemele premierului Florin Cîțu în SUA atunci când a fost numit premier.

Florin Cîțu, arestat în SUA pentru că a condus băut

Premierul Florin Cîţu a confirmat miercuri că în urmă cu 20 de ani a fost amendat contravenţional în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului, afirmând că a fost o greşeală pentru care a plătit foarte scump, fiind obligat la vremea aceea să îşi vândă maşina şi să circule ca pieton timp de un an.

„Da, acum 20 de ani a fost vorba de un DUI (driving under the influence), este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. (…) Este o contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă.

author avatar
Andreea Vlad