AcasăPolitica”Ordonanța anti-plastic”, adoptată de Guvern. Ce produse de unică folosință sunt vizate...

”Ordonanța anti-plastic”, adoptată de Guvern. Ce produse de unică folosință sunt vizate – VIDEO

”Ordonanța anti-plastic”, adoptată de Guvern. Ce produse de unică folosință sunt vizate - VIDEO (sursa foto: monitorulbt.ro)

La fel cum se întâmplă deja în alte țări europene, paharele și farfuriile din plastic, dar și acele caserole dintr-un astfel de material – folosite la transportarea mâncării, de exemplu – vor dispărea de pe rafturile magazinelor și la noi în țară.

România face un pas important în lupta împotriva poluării cu plastic, bătălie ce se duce la nivel european. Respectiv despre ce transpunerea directivei ”single-use plastic”.

E vorba, din câte a anunțat chiar ministrul Mediului, după ședința de miercuri a Executivului, despre o ”ordonanță care introduce și în România acele obligații care au ca scop reducerea plasticului din natură”. Și despre o măsură prin care se va interzice punerea pe piață a unor produse din plastic de unică folosință.

Din câte a mai anunțat ministrul Tanczos Barna, ”ordonanța se va aplica pentru produsele de plastic de unică folosință – pahare pentru băuturi, inclusiv capacele acestora, recipiente pentru alimente, bețișoare pentru urechi, tacâmuri – furculițe, cuțite, linguri, bețișoare chinezești, farfurii, paie pentru băuturi, agitatoare pentru băuturi, bețe de care se atașează baloane, respectiv recipiente pentru băuturi și pahare pentru băuturi din polistiren expandat (…)”.

”Un lucru este cert – odată cu apariția ordonanței nu se mai pun pe piață produse din aceste materiale, ele sunt înlocuite de produse care vin din materiale biodegradabile, iar stocurile vor fi epuizate treptat, astfel încât pe piață să rămână doar produse care nu dăunează mediului”, a mai precizat oficialul guvernamental, în fața presei.

Până să înceapă ședința de Guvern de miercuri, pe site-ul Executivului a fost postată agenda reuniunii, pe care figura și acest proiect de ordonanță privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, care poate fi CONSULTAT AICI.

248 afisari

1 COMENTARIU

  1. Că în alte țări e și obligativitatea marketurilor sa ți asigure primirea contractat a ambalajelor daca tot nrvau obligat că pt fiecare punga de la ei sa o plătim noi!!!!e tot legea voastră dar care nu o aplicație că e de dat !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger